Köpekler ürkütüyor

Köpekler ürkütüyor

Keçiören Güçlükaya ve Tepebaşı mahallelerinde özellikle akşam saatlerinde sayıları artan köpekler, vatandaşları tedirgin ediyor.

Başkent’te son günlerde artan köpek saldırılarının ardından tedirgin olan vatandaşlar, sayıları neredeyse 20’ye ulaşan köpek gruplarına yetkililerden çare talep ediyor. Şikâyetlerini gazetemize ileten Keçiörenli vatandaşlar akşam ilerleyen saatlerde köpeklerin grup halinde insanlara saldırdığını belirterek önlem alınmasını istiyor.

25 TANE KADAR KÖPEK SALDIRMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle’de 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisi akraba ziyaretine giderken 25 tane kadar köpeğin saldırısına uğramış ve yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Ölümden dönen Üniversite öğrencisinin hayatını ise çevredeki vatandaşlar kurtarmıştı. Köpeklerin üzerine yoldan geçen bir vatandaş aracını sürerek gencin hayatını kurtarmış, genci hastaneye götürerek medyada yer almasını sağlamış ve bunun neticesinde Ankara’daki köpek sorunu tekrar gün yüzüne çıkmıştı. 

KÖPEK SORUNU BİRÇOK BÖLGEDE VAR

Yaralanan genci köpeklerden kurtaran vatandaş yaptığı açıklamada geceleri korkudan uyuyamadığını belirtmiş, durumun vahimliğini gözler önüne sermişti. Vatandaşlar ise Başkent’in birçok noktasında aynı sorunla karşılaştıklarını gazetemize bildirerek tedirgin olduklarını dile getirdi. Son günlerde yaşanan bu olaylardan sonra birçok bölgeden köpekler konusunda şikâyette bulunan vatandaşlar endişeli olduklarını belirterek bu tarz olayların sayıları artmadan başıboş köpeklere önlem alınmasını istiyor. 

GÜN GEÇTİKÇE SAYILARI ARTIYOR

Gazetemize şikâyetlerini ileten Keçiörenli vatandaşlar ise son günlerde aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek tehlikeli bir durum yaşanmadan önlem alınmasını talep ediyor. Akşam saatlerinde ortaya çıkan köpek gruplarının yoldan geçen vatandaşlara saldırdığını belirten Keçiörenli vatandaşlar başıboş köpeklerin sayılarına önlem alınsın istiyor. Başıboş köpeklerin sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken bir vatandaş başından geçen olayı ise şöyle anlatıyor, “Akşam saatlerinde sayıları gün geçtikçe artan başıboş köpekler yoldan geçen insanlara saldırıyor. Güçlükaya Mahallesi’nde ikame ediyoruz ve hemen hemen her gece köpekler birilerine saldırıyor. Köpekler genelde grup halinde geziyor ve sayıları bazen 20’ye yaklaşabiliyor. Geçtiğimiz gece 20’li yaşlarda bir gence saldırdılar ve köpeklerin sesine biz çıktık dışarı ve genci kurtardık” ifadelerini kullandı.

ZARAR VERMEDEN ÖNLEM ALINSIN

Tepebaşı Mahallesi’nde oturan bir başka bir vatandaş ise iftara gelen misafirlerini evlerine uğurlamak için bina önüne çıktıklarında köpeklerin saldırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Geçtiğimiz günlerde iftara gelen misafiri uğurlamaya çıktığımızda 8-9 tane köpeğin saldırısına uğradık. Kalabalık olmamıza rağmen saldırdılar. Genelde akşam saatlerinde ortaya çıkıyorlar. Son günlerde bu tarz olaylar çok yaşanmaya başlandı. Yetkililerden talebimiz köpeklere zarar vermeden sayılarını kontrol altında tutmak için önlem alsınlar” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.