Konut sakinleri, geri dönüşümcülerden şikayetçi

Konut sakinleri, geri dönüşümcülerden şikayetçi

Yenimahalle Varlık'taki boş bir alanda her gün geri dönüşümcüler tarafından yakılan kablo, plastik, atık gibi malzemelerden bölge sakinleri şikâyetçi.

Yenimahalle’deki  Varlık TOKİ Konutları sakinleri hemen yanı başlarında bulunan Ata Sanayi Sitesi’ndeki geri dönüşümcülerden şikayetçi.  Site yakınında bulunan boş arazide bakır, plastik, atık vb. yakmasından oluşan dumandan mustarip olan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırıyor. Yakılan ateşten dolayı bölgeye sık sık itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini belirten site sakinleri, ortaya çıkan duman ve pis kokudan dolayı pencere dahi açamadıklarını belirtiyor.

20200828_160829.jpg

İTFAİYE EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR
Gazetemize konuşan site sakinleri, yakılan ateşe sık sık itfaiye ekiplerinin gelerek müdahale ettiğini hatırlatarak, “Bölgede bulunan geri dönüşümcüler boş arazide sürekli ateş yakarak, hava kirliliğine neden oluyor. İtfaiye ekipleri hemen hemen her gün gelip devasa boyutlara ulaşan ve etraftaki araziye sıçrayan ateşi söndürmekle uğraşıyor. Yetkililer buna bir çözüm bulsun” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİLEMİYOR
Başka bir site sakini ise sanayinin Altındağ Belediyesi’ne, sitenin ise Yenimahalle Belediyesi sınırları içerisinde kaldığı için çözüm üretilemediğini iddia ederek, “Altındağ Belediyesi’ne şikâyette bulunduk, CİMER’e dahi yazdık. Henüz bir çözüm bulunamadı. Yapan kişiler belli. Her ateş sonrası itfaiye ekipleri geliyor, buna rağmen usanmadan yine yakıyorlar.”

20200828_160920.jpg

“PENCERELERİMİZİ AÇAMIYORUZ”
“Bakır kablolarını eritmek için de ateş yakıyorlar. Ortalığı simsiyah bir duman kaplıyor. Pencerelerimizi açamıyoruz. Çocuklarımızı sitenin bahçesine dahi çıkaramıyoruz. Hava kirliliğine sebep oluyorlar. Şehrin ortasında böyle bir manzaraya nasıl izin veriyorlar. Altındağ Belediyesi’nden çözüm bekliyoruz. Defalarca aramamıza rağmen bir çözüm bulunamadı” diye konuştu. 

ISLAH ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILSIN
Bunun yanı sıra bölgeden geçen Ankara Çayı’nın ıslah çalışmalarının bir an önce bitirilmesini isteyen bölge sakinleri, “Ankara Çayı bu bölgeden geçiyor. Bazı günler çaydan halen pis kokular geliyor. Bu yüzden bölge sinek ile doluyor. Pencerelerimizi açamaz duruma geldik. Çayın ıslah çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyoruz” diyor.

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.