Konukevi revaçta

Konukevi revaçta

Çankaya’da konukevi işleten İbrahim Doğan, son dönemlerde konukevine olan talebin arttığını belirtti. Doğan, “Otellerden farkımız, müşteri seçebilmemiz. Nikâhsız çift almıyoruz. Bu da konukevine olan talebi artırıyor” dedi.

Başkent Konukevi işletmecisi İbrahim Doğan son yıllarda konukevine olan ilginin arttığını belirterek, Ankara’ya gelen ziyaretçileri uygun fiyata kaliteli hizmet ile ağırladıklarını belirtti. Konukevinde konaklamanın otellerden yarı yarıya daha ucuz olduğunu belirten Doğan, “Uygun fiyata kaliteli hizmet sunuyoruz. Amacımız Başkent’i ziyarete gelenleri memnun bir şekilde ağırlamak. Bizim otellerden farkımız, müşteri seçebilmemiz ve inisiyatif kullanabilmemiz. Nikâhsız çift almıyoruz. Bu da konukevine olan talebi artıyor” dedi.

DÜNYANIN EN ESKİ MESLEKLERİNDEN

Doğan, konaklama ve barınmanın insanın temel ihtiyaçlarından birisi olduğunu hatırlatarak otelcilik mesleğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu söyledi. Mesleğin hancılık ve kervansaraycılıkla başladığını belirten Doğan, konukevinde uygun fiyata kaliteli hizmet sunduklarını kaydetti. 

baskent-konukevi,-ibrahim-dogan,-ucuz,-uygun-fiyata,-kaliteli-hizmet,,,.jpg

UYGUN FİYATA GÜVENLİ KONAKLAMA BULMAK ZOR

Başkent’te normal bir otelde 2 kişilik odanın günlük fiyatının 250 lira olduğunu söyleyen Doğan, işletmesini kendi yaptığı konuk evinde bu fiyatın 150 lira ve daha aşağı ücretlerde olduğunu belirtti. Genel olarak kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile anlaşmalı olduğunu bununla birlikte normal vatandaşlara da hizmet verdiklerini kaydeden Doğan, “Ankara’da uygun fiyata birinci sınıf kaliteli konaklama hizmeti bulmak çok zor. Bizde bu alandaki eksiklikleri giderebilmek için böyle bir girişimin içine girdik. Birçok yerde uygun fiyata otel var gibi gözüküyor lakin o otellerde de ne yapıldığını tüm Ankaralılar biliyor. Başkenti ziyarete gelenler güvenlik açısından o otellere gidemiyor. Çünkü aile oteli değil”

baskent-konukevi,-ibrahim-dogan,-ucuz,-uygun-fiyata,-kaliteli-hizmet,,.jpg

LÜKS OTELLER AŞIRI PAHALI

“Diğer otellerde lüks olduklarından dolayı aşırı pahalı ve orta kesim bir aile gidip lüks otellerde kalamıyor. Bizde bu eksikliği giderebilmek için böyle bir girişimde bulunduk. Birçok STK ile protokol imzaladık. Kaliteli, güvenli hizmet vermeye çalışıyoruz. Tandoğan metrosuna, hızlı tren garına çok yakınız. Merkezi bir konumda bulunmamız bizim için büyük bir avantaj” dedi.

KONUK EVİ İHTİYACI VAR

Ankara’ya turistik amaçlı gelen ziyaretçi sayısının az olduğuna da işaret eden Doğan, “Buraya gelen birçok ziyaretçi kamu kurum ve kuruluşlarının sınavlarına, sağlık turizmine, siyasi ve bürokrasi için ya da iş seyahati için geliyor. Ankara’da uygun fiyata kaliteli hizmet sunacak otel eksikliği olduğunu düşünüyorum. 2 kişi Ankara’ya 10 günlüğüne geldiğinde bizde konakladığında bin 500 lira gibi bir rakam ödüyor. Otellerde ise bu fiyat 3 bin liraları buluyor. Bu yüzden kaliteli, uygun fiyata konaklama ihtiyaç söz konusu” diye kaydetti. 

baskent-konukevi,-ibrahim-dogan,-ucuz,-uygun-fiyata,-kaliteli-hizmet,,,,.jpg

AİLE OTELLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

Konukevine nikâhsız çift dahi almadığını söyleyen Doğan, “Aile otellerine ihtiyacımız var. Ailesi ile gelen bir vatandaş Ulus’taki içinde neler döndüğü bilinen bir otelde nasıl kalsın. Güvenilir değil, temiz değil. Biz konukevi olduğumuzdan müşteri seçebiliyoruz. Otellerde maalesef böyle değil. Müşteri geldiğinde almak zorundasınız. Yoksa şikâyet ediliyorsunuz. Otellerde nikâhsız çift de alınıyor ama bizim kendi inisiyatifimiz var. Müşteri seçebiliyoruz. Nikâhsız çift almıyoruz. Biz burada aile ortamında kaliteli hizmet sunuyoruz. Buraya gelen insanlar bizim kurallarımızı biliyor. Konukevi seçici oluyor. Yoldan geçen her müşteriyi kabul etmiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

baskent-konukevi,-ibrahim-dogan,-ucuz,-uygun-fiyata,-kaliteli-hizmet,,,,,.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.