Kızılcahamam'a 55 milyonluk yatırım

Kızılcahamam'a 55 milyonluk yatırım

Kızılcahamam’da belediye tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün açılışını yaptığı projelerin 55 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi.

AK Parti'nin istişare ve değerlendirme kampı 5 yıl aradan sonra yeniden Kızılcahamam'da düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kampından sonra Kızılcahamam Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan projelerin açılışını belediye binası önünde düzenlenen toplu açılış töreniyle yaptı. Toplu açılış töreni, miting havasında geçti.

Törende, maliyeti 55 milyon lira olan 12 yeni projenin açılışını gerçekleştiren Erdoğan açılış kurdelesini  "Ya Allah bismillah" diyerek kesti. Töreninin yapıldığı alanda, "Rahat ol Türkiye emin ellerdesin", "Yeni sistem huzurlu mekân, hoş geldin Başkan", "Kızılcahamam 15 Temmuz ruhuyla Reisin yanında", "Hep birlikte yeni hedeflere" yazılı pankartlar dikkati çekti.

"ŞEHİTLER DİYARI KIZILCAHAMAM"

Kızılcahamam'ın sadece yeşil doğası ve kaplıcaları ile bilinen bir yöre olmadığını belirten Erdoğan, "Kızılcahamam, aynı zamanda şehitler ve kahramanlar diyarıdır. Şehitler ağacındaki 6 bin 917 künye bu toprakları nasıl vatan kıldığımızın sembolüdür" dedi. Şehitler ağacında 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerle kahramanca mücadele eden şehitlerin de isimlerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, "Unutmayın, Ankara'daki şehitlerimiz arasında 4 Kızılcahamamlı kardeşimiz var. Bu şehitlerimizin üçü aynı aileden. Bin yıldır 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyerek canlarını hiçe sayan tüm kahramanlarımızı yâd ediyorum" diye konuştu. Erdoğan konuşmasında, hizmete açılan projelerin yatırım maliyetlerini ve bedellerini de açıkladı.


55 MİLYON LİRA TUTARINDA HİZMET

Törenle, toplam maliyeti 55 milyon TL'yi bulan Yeni Belediye Hizmet Binası, Yeni Kızılcahamam Devlet Hastanesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehidi İbrahim Ateş Seyir Tepesi ve Sosyal Tesisleri, Atıksu Arıtma Tesisi, Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Müzesi ve Abacı Peri Bacaları Rekreasyon Alanı, Güreş Milli Takımlar Kamp ve Spor Merkezi, Kızılcahamam Belediye Çöp Aktarma İstasyonu, Kızılcahamam Belediyesi Hal, Otopark ve Kapalı Pazar Yeri, Kızılcahamam Kırsal Ürün Pazarı, TOKİ Blokları Spor Lisesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ

Erdoğan'ın konuşması öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da konuşma yaptı. Törene, kabine üyelerinin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri ile Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da katıldı.

ERDOĞAN'A ANI PLAKETİ

Törende, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de bir konuşma yaparak, açılışı gerçekleştirilen tesisler hakkında bilgi verdi. Erdoğan, açılışın ardından Kızılcahamam Belediye Başkanlığını ve Kızılcahamam Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyaretlerde Başkan Erdoğan, Belediye Başkanı Muhittin Güney'e ve Kaymakam Mehmet Yıldız'a, günün anısına birer hediye takdim etti.

UĞUR DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.