Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine erzak

Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine erzak

Türk Kızılayı Ankara Şubesi bayram öncesi hazırladığı erzak kolileriyle Altındağlı ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çaldı. Kızılay’ın gönüllü gençlerine teşekkür eden vatandaşlar, “Allah devletimizden ve hayırseverlerden razı olsun” dedi.

Türk Kızılayı Ankara Şubesi Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerinin yüzlerine güldürdü. Kızılay’a gelen yardımlarla hazırlanan erzak kolileri gönüllüsü gençler tarafından Altındağ Yenidoğan’da adreslerine teslim edildi. Evlerinde yardımı bekleyen vatandaşlar ise kendileri için bir paket makaranın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek,  Çocuklar makarnayı çok sever onların yüzü güldü. Allah devletimizden, hayırseverlerden razı olsun” dedi. 

“ÇOCUKLARIN YÜZÜ MAKARNAYLA GÜLÜYOR”

Gazetemize konuşan ihtiyaç sahibi Seher Koca eşinin bir yıldır çalışmadığını ve zor durumda olduklarını belirterek, “Eşim geçen seneden beri çalışmıyor. Bu gelen yardım bize çok büyük fayda sağlıyor. Çoğu insan makarnayı küçümser hatta çöpe atanlar bile olur. Ama bizim için 25-30 liralık bir etten daha çok makbule geçer. Çocuklar o kadar seviyor. Allah razı olsun Kızılay’ımızdan bizlere sahip çıkıyor, çocukların yüzünü güldürüyor” diye konuştu.

İHTAYAÇ FAZLASI ÜRÜNLER DE KOLİLENDİ 

Türk Kızılayı Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu Ramazan Ayı boyunca yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Dağıtılan erzak yardımlarının tamamımın gelen bağışlarla hazırlandığını belirten Hizanlıoğlu, “Aş evinde kullanmamış ihtiyaç fazlası ürünleri ise burada yardım kolisi haline getiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız tarafından gıda kolisi bağışı yapanların kolileri ve stantlardan toplanan gıda kolileri ki bunlarda yaklaşık 10 Bin civarında. Bunlar da kadın kollarımız ve gençlerimiz eliyle her gün rutin olarak kendilerine ulaştırılmaya çalışılıyor” dedi. 

HER GÜN 15 BİN KİŞİYE YEMEK 

Ulucanlar aş eviyle İftar çadırının her gün hizmet verdiğini söyleyen Hizanlıoğlu, “Ramazan Ayı içinde vatandaşlarımız tarafından aş ocağına ve şubemize yapılan gıda bağışlarının yaklaşık 2 tonluk kısmı iftar yemeği olarak dağıtıldı dağıtılmaya devam ediyor.  Günlük ortalama 15 Bin kişiye ulaşılıyor” bilgisini verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.