Kızılay'daki binalar reklam panolarıyla adeta boyandı

Kızılay'daki binalar reklam panolarıyla adeta boyandı

Her gün yüzbinlerce Başkentlinin uğradığı şehrin merkezi konumundaki Kızılay’ın binalarının gelişigüzel reklam panolarıyla kaplanmış görüntüsü Başkentlileri rahatsız ediyor.

Her gün yüzbinlerce Başkentlinin uğradığı şehrin merkezi konumundaki Kızılay’ın binalarının gelişigüzel reklam panolarıyla kaplanmış görüntüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’ya yakışmayan cinsten. Bugüne dek binaların dışındaki panoların düzenlenmesi ve temizlenmesi hep gündeme gelmiş fakat çalışma yapılmamış. Gelin bizde bir tarihle günümüzü karşılaştırarak Kızılay’ın durumuna bakalım. 

MİMARİ GÖRÜNMÜYOR

eskiiiiiiiiiiii.jpg

Bugün Kızılay’da Mithatpaşa ve Ziya Gökalp caddelerindeki binaları birçoğu iyi mimarlar tarafından çizilmiş. Belki de Ankara’nın gri şehir lakabını aldığı ve Ankara ile özdeşleşen binalar. Fakat günümüzde mimariyi üzerinde gelişi güzel takılmış panolardan dolayı göremiyorsunuz. Yaşça şehrin eski günlerini hatırlayanlar ise, “Eskiden böyle değildi. Çok şık ve düzgün görünürdü. Maalesef şimdi tam bir keşmekeş görüntüsü çiziyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bir düzenlemeye gitse ve tekrar Kızılay o eski şıklığını yakalasa” diye isteklerini iletti. 

DİĞER BAŞKENTLER GİBİ OLMALI  

Günümüzde gelişmiş ülkelerin başkentlerine bakıldığı zaman ise şehir tarihi dokusu ile korunmuş ve mimariler hep ön plana çıkarılıyor. Şehrin doğal görüntüsünü bozacak işlemlerden kaçınarak yapılması gereken reklam panoları, iş yeri panolarını mimariye uygun hale getirtiliyor. Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra vatandaşları dahi ziyaret ederek fotoğraf çektiriyor. Bu durumun turizme katkısı ise tartışılmaz. Bizde vatandaşlara konuyla ilgili düşüncelerini sorduk. Vatandaşlar ise görüntünün üzücü olduğunu belirterek, “Türkiye’nin başkenti böyle olmamalı. Maalesef çok karmaşık ve çirkin bir görüntüye sahip merkezimiz. Belediye bu konuya eğilmeli ve ülkemize yakışır bir görüntüye büründürmeli. Burası değiştiğinde herkes kazanır esnafta vatandaşta ayrı bir heyecana kavuşur” diye düşüncelerini ilettiler. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.