Kızılay’da sarı lacivert gece

Kızılay’da sarı lacivert gece

Ankaragücü taraftarı 6 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e çıkmanın mutluluğunu Kızılay’da yaşadı. Dün akşam kutlama için Güvenpark’a akın eden Sarı lacivertli taraftarlar yıllardır bugünü beklediklerini söyledi.

2017-2018 1.Lig’ini ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan sarı lacivertli Başkent ekibi geçtiğimiz akşam 19 Mayıs Stadı’nda kupasını almasının ardından taraftarıyla Kızılay Meydanı’nda buluşarak geç saatlere kadar kutlama yaptı. Sanatçılardan Koray Avcı, Hüseyin Kâğıt’ın da katılımıyla hayli eğlenceli geçen geceye, yediden yetmişe Başkentin her yerinden vatandaşlar geldi. Ankaragücü’nün taraftarları ise yıllardır bugünü beklediklerini ifade ederek doyasıya eğlendi. 

BUGÜNÜ BEKLİYORDUK-ÇOCUKLARIMLA GELDİM 

whatsapp-image-2018-05-08-at-10.56.59-(2).jpeg

2012 yılında Süper Lig’e veda ettiğinden bu yana pek çok sıkıntı ve zorlukla karşılaştıklarını ifade eden taraftarlar yıllardır bugünün hasretini çektiklerini söyledi. Bu akşam hasretlerine ve kavuştuklarını belirten taraftarlar, “6 yıldır pek çok sıkıntı ve zorluk gördük ama yılmadık. Ankaragücü bugün hak ettiği yerdedir. İnşallah Süper Lig’de de büyük başarılar elde edeceğiz. Bu bizim şehrimizin takımı, Başkentin takımı ona aşağı sıralarda olmak yakışmaz” dedi. Ailecek çocuklarıyla gelen bir baba taraftar ise gazetemize, “Çocuklarımı küçükten sporun güzelliğine alıştırmaya çalışıyorum. Şehirlerinin takımını bilsinler onlar Ankaralı ve takımları Ankaragücü olacak. Bugün uzun zamandır beklediğimiz mutluluğa kavuşuyoruz inşallah daha büyük başarılar için mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

ANKARALILARA ARMAĞAN OLSUN 

Kutlamalar taraftarların meşaleleri, bayrakları, atkıları ve tezahüratlarıyla renkli görüntülere sahne olurken 12 Bin kişinin geldiği öğrenilen alanda da Ankara emniyeti sıkı güvenlik önlemleri aldı. Kurulan platformda kısa bir konuşma yapan “Ankaralıyız, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz” diyen Başkan Mehmet Yiğiner, “Zor günler atlattık, beraber başardık. Şampiyonluğumuzu öncelikle büyük Ankaragücü taraftarımıza ve tüm Ankaralılara armağan ediyoruz” dedi. Kutlamalarda pek çok taraftarda, “Efsane Geri Döndü” diyerek Süper Lig’e Ankara etkisini olacağını dile getirdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.