Kızılay Haftası ne zaman, Etimesgut Türk Kızılayı nerede?

Kızılay Haftası ne zaman, Etimesgut Türk Kızılayı nerede?

Türk Kızılayı, bu yıl ki Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında bir müjde verdi. Etimesgut’taki Kızılay yerleşkesine müze yapılacak. Peki Kızılay Haftası ne zaman, Etimesgut Türk Kızılayı nerede?

Tarihi 1800’lü yıllara dayanan, milli yardım kuruluşumuz Türk Kızılayı, bu yıl ki Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında bir müjde verdi. Etimesgut’taki Kızılay yerleşkesine müze yapılacak. Peki Kızılay Haftası ne zaman, Türk Kızılayı Etimesgut’ta nerede? İnternette insanlar bu soruların cevaplarını arıyor. 

Kökü Osmanlı döneminden gelen, 1868 yılında kurulmuş yerli-milli yardım kuruluşumuz Türk Kızılayı’nın yaklaşık 150 yıllık olan arşivi müzeye dönüştürülüp, sergilenecek. 

Bu önemli bilgiyi Kızılay Haftası münasebetiyle Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan verdi. 
Altan’ın açıklamalarına göre, 4 ayrı yerde Kızılay müzesi kurulacak.

Bunlardan ilki, Kızılay’ın Ankara Etimesgut Yerleşkesi’nde olacak. Diğeri Kızılay’ın yeni genel merkez binasında, diğer ikisi ise Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda olacak. 

Peki Kızılay Haftası ne zaman, Kızılay Haftası’nda neler yapılır? 

1941 yılından bu yana her yıl Cumhuriyet Bayramı olan 29 Ekim’de başlamak üzere 4 Kasım’a kadar ki aralık Kızılay Haftası olarak kutlanır. Yani 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası’dır. 

Kızılay Haftası’nda okullarda Kızılay anlatılacak, üniversitelerde seminerler düzenlenecek, şubelerde yardım çalışmalarına devam edilecek. Etkinlik ve seminerlerde Kızılay’ın kuruluş amacı, yardım faaliyetleri anlatılacak. 

Müzenin yapılacağı Kızılay Etimesgut Yerleşkesi de merak konusu oldu. 

Kızılay Etimesgut Yerleşkesi, ilçenin hemen girişinde, solda bulunuyor. Karşısında AOÇ Koşu Yolu Parkı yer alıyor.

Nitekim Etimesgut’un ana giriş yolunun ismi de Türk Kızılayı Caddesi. Burası, Etimesgut’un ana arteri olan İstasyon Caddesi’ne açılıyor. 

kizilay-etimesgut.jpg

Etimesgut Kızılay yerleşkesinin hemen yanı başında Türk Kızılayı Mineralli Su İşletmeleri bulunmaktadır. Burada bir de satış noktası yer almaktadır. Satış noktasından insanlar Kızılay’ın ürettiği içeceklerden uygun fiyata satın alabilmektedir. 

Yerleşkede ayrıca Kızılay Bağışçılar Camii ile Türk Kızılay Kan Merkezi yer almaktadır. 

Kızılay’ın tarihçesi:

Kızılay’ın resmi adı Türkiye Kızılay Derneği’dir. 1868 yılında kurulmuş ve “insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik” ilkeleri temelinde faaliyet yürüten bir yardım kuruluşudur. Kızılay personelinin bir kısmı gönüllü hizmet vermektedir. Kızılay, sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında yardıma muhtaçlara imkanlar ölçüsünde yardımlarda bulunmaktadır. 

Gazeteilksayfa.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.