Kıyılarımızı koruyacak milli çözümün adı: BARBAROS

Kıyılarımızı koruyacak milli çözümün adı: BARBAROS

Ukrayna-Rusya Savaşı, Azerbaycan'ın Ermenistan ile yaşadıkları ve son olarak İsrail ve Filistin arasında yaşananlar kıyı savunmasının önemini tekrar hatırlattı. Bu bağlamda Türk Savunma Sanayi envanteri 'Barbaros Kıyı Savunma Sistemi’ ön plana çıkıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın ihtiyaçları için Savunma Sanayii Başkanlığı ve ROKETSAN ortaklığı ile üretilen Barbaros Kıyı Savunma Sistemi’nin, Türkiye'ye sınırlarında olmak üzere pek çok alanda kritik bir hamle kabiliyeti kazandıracağı düşünülüyor.

barbaros-2.jpg

HAVADAN VE DENİZDEN GELEN SALDIRILARA YANIT

Deniz sınırlar geniş olan ülkeler kıyı savunma sistemleri üzerine yaptığı yatırımları artırıyor. Kıyı savunma sistemleri, gemi savar füze, radar ve diğer sensörlere sahip olarak üretiliyor. Böylece hem havadan hem de denizden gelecek tehlikelere karşı önemli bir pozisyon alarak, hedef olma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Çatışma alanlarının ve sürelerinin giderek arttığı son dönemlerde yerli/milli savunma sanayinin başarılı ürünü "Barbaros Kıyı Savunma Sistemi" de bu açıdan kritik bir öneme sahip durumda.

barbaros-3.jpg

ÖLÜM HATTI OLUŞTURACAK

Barbaros Kıyı Savunma Sistemi son teknolojik sistemiyle muharip gemileri de destekliyor. Akdeniz ve Ege bölgelerine 1'er adet Barbaros Kıyı Savunma Füze Sistemi kurulacağı uzmanlar tarafından tahmin ediliyor. Deniz tarafında da bir adet savaş gemisiyle destekleneceği düşünülen sistem, 250'şer kilometre uzunluğa sahip bir 'ölüm üçgeni’ nin vazgeçilmez parçası olacağı iddia ediliyor. Uzmanlar bu sistemi iki savaş gemisiyle destekleyip, 'ölüm diktörtgeni' veya 'ölüm hattı' kurmanın da mümkün olabileceğini ifade ediyor. Barbaros Kıyı Savunma Sistemi, bu alana girecek bir düşman unsurunu ortadan kaldırabilecek kabiliyete sahip.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.