Kitapçılar çadır istiyor

Kitapçılar çadır istiyor

Melike Hatun Camii'nin avlusunda düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan kitapçılar, aşırı yağışlardan ve aşırı sıcaklardan ötürü işlerin ciddi oranda azaldığını belirtti.

36 yıl boyunca Kocatepe Camii avlusunda ziyaretçileri ile buluşan fuarın bu yıl Melike Hatun Camii bahçesine taşınmasından sonra başlayan aşırı yağışlar ile gün içerisinde bunaltıcı düzeylere ulaşan aşırı sıcaklar kitapçıların işlerini düşürdü.  Kitapçılar da, bu suruna karşın cami bahçesinin üstünün bir çadırla kapatılmasını önerdi.
Fuara katılan kitapçılar, "Bu yıl Ramazan ayı hem aşırı yağışların hem de aşırı sıcakların olduğu bir döneme denk geldi. Gün içerisinde bazen bunaltıcı sıcaklarla bazen de bardaktan boşalırcasına yağan yağmurlarla maruz kalıyoruz. Bütün bunlar üst üste eklenince bizim işlerimizde düştü tabi." diye konuştu.
Kitapçılar, fuar alanı olarak kullanılan bölgenin aşırı yağışlardan ve aşrı sıcaklardan doğrudan etkilendiğini ifade ederek, Ramazanlarda geçici olarak bahçenin üstünün portatif bir çadırla kapatılmasını önerdi.

"KLİMA DA OLSUN"

Kitapçılar, aşırı sıcakların da fuarın işlerinin belli bir ölçüde düşürdüğünü belirterek, "Geçici olarak bahçenin üstü bir çadırla kapatılmalı bir de klima ile ortam serinletilmeli ki; insanlar buraya gelip vakit geçirsin ve kitap alsın. Biz bunun her mevsimin hava koşullarının göz önünde bulundurularak yapılmasını istiyoruz. Yani bahçede sürekli bir çadır yerine Ramazan'dan Ramazan'a kurulacak portatif bir çadır öneriyoruz." diye konuştu.

37'incisi Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın geçtiğimiz günlerde Melike Hatun Camii'nde yapılan açılışı, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımı ile gerçekleşti.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.