Kit sözü unutulmasın

Kit sözü unutulmasın

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşerondan kadroya geçemeyen toplam 85 bin kişinin olduğunu açıklayarak, bu kişilerin kadroya alınması için Başbakan Yıldırım'ın söz verdiğini belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 5 yıldır geleneksel olarak düzenledikleri iftar programında Türk-İş'e bağlı sendikaların genel başkanlarını ve içinde gazetemizin de bulunduğu basın mensuplarını Söğütözü'ndeki bir otelde ağırladı. 

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

İftar yemeğinde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeronda asıl işi yapmasına rağmen kadroya giremeyen işçilerin olduğunu belirterek, "Özellikle KİT'ler (Kamu İktisadi Teşebbüsü) başta olmak üzere kadroya girmeyen arkadaşlarımız var. KİT'lerin dışında da toplam 85 bini kapsayan kadroya girmeyen bizzat asıl işi yapan arkadaşlarımız var. İki aydır bundan ses yoktu. İki gün evvel Batman'da Başbakanımız Binali Yıldırım 'O iş bende, o iş bitti' diye ifade etti. Çalışma Bakanı da Adana'da 'Bununla ilgili konuşmayacağız, arkadaşlarımızı kadroya geçirmeye başlayacağız' diye ifade etti. Bir an evvel KİT'lerle ilgili, kadroya geçmeyenlerle ilgili verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz, kamuoyu bekliyor. Devlet verdiği sözü tutar o verdiği sözü tutacağını umut ediyoruz.Umudum da yüksek  görelim bakalım ne olacak" dedi. 

DEVLET ŞEKERDEN ELİNİ ÇEKMEMELİ

Şeker fabrikalarının satışı ile ilgili konuşan Atalay, "Şekerle ilgili çok konuştuk. İki kelime ile özetlersek devlet elini şekerden çekmemeli. Bu ifademi, sözümü, tutumumu sürdürmeye devam edeceğim. Devlet şekerden elini çekerse ne ülke için iyi olur ne de insan sağlığı için iyi olur ne de alanlar için hayırlı olur" diye konuştu.  

OCAK'TA ALDIĞIMIZ ARALIK'DA DA VERSİNLER 

Maaşlardaki vergi kesintisine ilişkin de konuşan Atalay, "Vergi ile ilgili sene başında aldığımız maaşı sene sonunda da almak istiyoruz. Sene başında bir arkadaşımız 3 bin lira alıyorsa sene sonunda bu para 2 bin 603 liraya düşüyor. Arada 400 liraya yakın ücret kaybı var. Bu mesele 15 milyonu ilgilendiriyor. Ocak'ta aldığımız parayı Aralık'ta da versinler talebimiz bu. Bütün Cumhurbaşkanı adaylarına ve siyasilere seslenmek istiyoruz. Bu ülkede büyük para kazananlar bir asgari ücretlinin bir yılda ödediği vergiyi vermeyen yerler var" şeklinde konuştu.  

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALAN 8 MİLYON EMEKLİ VAR

Atalay, "Asgari ücret 1600 TL civarında asgari ücretin altında maaş alan 8 milyon emekli bulunmakta. 1500, 1200, 900 lira alan var bu böyle gidiyor. Emeklilik ücreti asgari ücretin altında olmaması gerekiyor" diyerek bu durum da düzelmesi gerektiğini söyledi.  

İŞE DEĞİL OKULA GİTMELERİ GEREKİYOR

Türkiye'de 11-12 yaşında çalışan 2 milyon çocuk işçinin olduğunu da açıklayarak, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bununla ilgili bu sene bir kampanya başlattı. Bu çocuklar okula gitmesi gerekirken, deniz görmesi gerekirken, tatil yapması gerekirken çalışmaya devam ediyorlar. Bu ülkedeki kitle örgütleri, iş veren örgütleri, işçi örgütleri, siyasi partiler her şeyden evvel bu çocukları çalıştırmamaları gerekiyor. 9, 10 yaşındaki çocukları çalışması bu ülkeye yakışmıyor" dedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.