Kışlık Meyveler Tezgâhlarda

Kışlık Meyveler Tezgâhlarda

Havaların soğumasıyla beraber, sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubu meyveler tezgâhlarda yerini aldı.

 SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan elma, armut ve narenciye grubu meyveler tezgâhlarda yerini aldı. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte pazarlardaki yaz ürünleri, yerlerini yeni kış mahsullerine bıraktı. Özellikle içerdiği C vitamini ile hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını harekete geçirmede etkili olan portakal, nar, mandalina, kivi, elma gibi meyvelerin fiyatının uygun olduğu dile getiren manavcılar vatandaşın ilgisinden memnun.

HAVALARIN SOĞUMASI FİYATLARI ETKİLEYEBİLİR

Fiyatların henüz artmadığının belirten 30 yıllık manavcılık yapan Erbakan, “Şu anda halde kış ürünleri tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Sezonun başı olduğu için fiyatlarda bir artış yok. Havaların iyi gitmesi de meyve fiyatlarında bir yükselişe neden olmadı.  İlerleyen günlerde fiyatların çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Ama şu anda haldeki meyve fiyatları oldukça ucuz. Ürünlerin fiyatları 2-8 lira arasında değişiyor. Ancak havalar iyice soğuduğunda fiyatlarda bir yükseliş görülecektir. Aşırı soğuklarda meyveler don olayına da maruz kalır. Bugünlerde satışlarımız çok iyi. Vatandaş, bugünlerde mandalina, portakal ve greyfurt ile nar alıyor. Vatandaşlar bu meyvelere olan hasretini gideriyor. Çünkü Soğuğun en güzel şifası bu meyvelerdir”

HEPSİ ŞİFA KAYNAĞI

Sonbahar- kış mevsiminin gelmesiyle nezle-grip kapıdan girmek için fırsat kolluyor. Pusudaki hastalıklardan korunmanın yolu, ilaç gibi meyveleri tüketmekten geçiyor. Uzmanlarca C vitamini deposu olarak görülen, kış ve sonbahar mevsimlerinin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye gurubu meyveler manav tezgâhlarında boy gösterdi. Havaların soğumasıyla gribe yakalanan vatandaşlar, ilaç kullanmak yerine yavaş yavaş tezgâhlardaki yerini alan kışlık meyvelerden tüketerek, hastalıklara karşı korunmaya çalışıyor. Tam bir vitamin deposu olan narenci gurubunu soğuklardan korunmak isteyenler, ilaç içmek yerine meyve tüketiyor.

KESTANEYE FARKLI BİR İLGİ VAR

Havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini alan kış meyvesi olan kestane vatandaşlar tarafından ayrı bir ilgi görüyor. Kestane, doyurucu özelliğinin yanı sıra beslenmemize katkı sağlayan birçok besin öğesine sahiptir.  5-10 lira arasında tezgâhlardaki yerini alan kestane eski zamanlardan beri beslenmemizde önemli bir yer tutarak kış akşamlarının vazgeçilmezleri arasında yerini almaktadır. Vatandaşlar tarafından kestanenin yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyen manavılar vatandaşın ilgisinden dolayı  tezgahların vazgeçilmezleri arasında olduğunu dile getirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.