Kış kapıya geldi: Sıcaklıklar bir anda düştü

Kış kapıya geldi: Sıcaklıklar bir anda düştü

MGM’nin son tahminlerine göre, ülke genelinde sıcaklıkların 12 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli yağışların etkili olacağı bir hava dalgası bekleniyor. 13 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, çeşitli bölgelerde sel ve fırtına riski bulunuyor.

Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu bir hava kütlesinin etkisi altına girecek. Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yoğun yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın Marmara, Karadeniz ve Ege kıyılarında saatte 70 kilometreye ulaşması bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kısa süreli fırtınanın etkili olacağı ve rüzgar hızının saatte 80 kilometreye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşları uyararak, tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği ve bu düşüşün 6 ila 12 derece arasında olacağı belirtiliyor. İşte bazı illerde bugünkü hava durumu:

İstanbul Kısmen Güneşli 16°

Ankara Güneşli 15°

İzmir Kısmen Güneşli 23°

Antalya Güneşli 27°

Trabzon Yağmurlu 18°

Bursa Parçalı bulutlu 14°

Adana Kısmen Güneşli 30°

Diyarbakır Yağmurlu 24°

Gaziantep Güneşli 25°

Ağrı Sağanak Yağış 14°

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.