Kırkpınar değil Antalyapınar: 40 pehlivandan 22’si Antalya’dan!

Kırkpınar değil Antalyapınar: 40 pehlivandan 22’si Antalya’dan!

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya fırtınası esiyor. Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelen tarihi organizasyonda bu sene güreşecek 40 başpehlivandan 22’si, Antalyalı olarak öne çıkıyor.

Antalya'nın Kırkpınar'daki hakimiyeti son yıllarda gittikçe arttı. 2009 yılından beri yapılan son 14 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 13'ünü Antalyalı başpehlivanlar kazandı. Son şampiyon Yusuf Can Zeybek de Antalya'dan çıkan genç yetenek olarak dikkatleri çekti. Bu hakimiyetin temelleri merhum başpehlivan Recep Gürbüz döneminde atıldı. Çayırların megastarı Recep Gürbüz, 1988 yılında Kırkpınar'da altın kemere ulaşarak Antalya'nın bu alandaki ilk başarısını elde etti.

yagli-gures-1.jpg

YILLAR SONRA OSMAN AYNURLA GELDİ

2002 yılında Osman Aynur ile bir kez daha kemeri Antalya'ya getiren şehir, 2009 yılından itibaren Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Orhan Okulu, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Mustafa Taş ve Yusuf Can Zeybek ile altın kemer zaferlerine devam etti. Hedef ise Antalya'yı ebedi kemere taşımak. Antalyalı pehlivanlar bu yıl da Kırkpınar'da ter dökecek ve altın kemeri şehre getirmek için var gücüyle mücadele edecekler.

yagli-gures-2.jpg

Kırkpınar'da Antalya'nın son altın kemer zaferleri:

2023: Yusuf Can Zeybek

2022: Mustafa Taş

2021: Ali Gürbüz

2020: Ali Gürbüz (Pandemi nedeniyle ara verildi)

2019: Ali Gürbüz

2018: Orhan Okulu

2017: İsmail Balaban

2016: Recep Kara

2015: Orhan Okulu

2014: Fatih Atlı

2013: İsmail Balaban

2012: Ali Gürbüz

2011: Ali Gürbüz

2010: Mehmet Yeşil Yeşil

2009: Mehmet Yeşil Yeşil

Antalya'nın Kırkpınar'daki bu başarısı, şehre ve Türk yağlı güreşine büyük bir katkı sağlıyor. Antalya'nın bu alandaki hakimiyeti önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünüyor.

yagli-gures-3.jpg

663’NCÜ KIRKPINAR’A KATILACAK ANTALYALI BAŞPEHLİVANLAR

Orhan Okulu, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Mustafa Batu, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Gökmen, Mustafa Taş, Fatih Atlı, Ali İhsan Batmaz, Enes Doğan. Mustafa Doğan Özkaya, Osman Kan, Osman Aynur, Süleyman Başar, Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın. Kürşat Şevki Korkmaz, Hasan Cengiz, Cengizhan Şimşek, Yunus Emre Yaman, Şahali Kurt Emre Erkal.

DİĞER KENTLERDEN KATILAN BAŞPEHLİVANLAR

Hüseyin Gümüşalan, İsmail Koç, Serdar Yıldırım, Ertuğrul Dağdeviren, Nedim Gürel, Mustafa Arslan, Yıldıray Akın, Ünal Karaman, Tanju Gemici, Recep Taslak, Faruk Akkoyun. Seçkin Duman, Feyzullah Aktürk, Arif Akın ve Hamza Özkaradeniz. Özkan Yılmaz, Recep Kara.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.