KİMSESİZLERE SICAK YUVA

KİMSESİZLERE SICAK YUVA

Ankara Valiliği'nin başlattığı projeyle, soğuk kış aylarında sokakta kalanlara sahip çıkılıyor. Ankara dışındaki evsizler de sıcak tesislerde ağırlanıyor. Valiliğin kucak açtığı düşkünler arasında 5 dil bilen 43 yaşındaki Mehmet Yiğitbaş da bulunuyor. Ail

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, havaların iyice soğuduğu bu günlerde 'Kimsesizlerin Kimsesi Olma' projesiyle sokakta yaşayan evsizlere kucak açtı. 2010 yılından beri devam eden, kış aylarında başlayıp havaların ısınmasıyla sonlanan proje yalnızca Başkent ile sınırlı kalmadı. Ankara dışındaki bazı illerden evsiz veya kimsesiz vatandaşların da bu hizmetten hiçbir ücret ödemeden yararlandırılması sağlandı.

YÜZLERİ ARTIK GÜLÜYOR

Proje kapsamında bir araya gelen yaklaşık 200 evsiz ve kimsesiz vatandaşın yüzü, kendilerine uzatılan sıcak devlet eliyle gülmeye başladı. Kasım ayının sonundan beri dört dörtlük ağırlanan kimsesizlerin hayati gereksinimleri, korunmaları ve rehabilitasyon edilmeleri, otelde görevlendirilen 15 yetkili tarafından kusursuz bir şekilde sağlanıyor. Hizmetten yararlanan evsizlerin bir sonraki yıl da aynı durumu yaşamamaları için her türlü sosyal ve ekonomik destek de veriliyor. Sıcak bir yemek ile yatağa yıllardır hasret kalan evsiz vatandaşların mutluluğu yüzlerine yansıyor.

5 DİL BİLİYOR, SOKAKLARDA YAŞIYOR

Otele 4 gün önce yerleşen ve sıra dışı hayat hikâyesine sahip 43 yaşındaki iki üniversite mezunu, 5 tane yabancı dil bilen Hataylı Mehmet Yiğitbaş, başından geçenleri şöyle anlattı: “Evli ve iki çocuk babasıydım. Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitim Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Turizm Bölümü’nü bitirdim. ODTÜ’de masaj üzerine yüksek lisans yaptım. 5 dil biliyorum. Annem babam da dâhil tüm ailemi 2003 yılında tren kazasında kaybettim. Daha sonra psikolojik olarak yıkıldım. Şizofren hastası oldum. Astım ve kemik erimesi hastalığına yakalandım. Bir türlü hayata tutunamadım. 10 senedir sokaklarda yaşıyorum. Hatay’da iken böyle bir projenin olduğunu duydum. Atladım geldim. Uzun yıllar aradığım yuva özlemini burada buldum. Valimizden ve yetkililerden Allah razı olsun.”

BURASI ÇOK GÜZEL

Bir haftadır otelde kalmaya başlayan Tuncelili 60 yaşındaki Murat Hayata ise şunları söyledi: “İstanbul’da yaşıyordum. Yaşadığım gecekonduya ev yıkılmasından dolayı tüm ailemi kaybettim. Dünyam başıma yıkıldı. Tunceli’ye gittim. Bu projeden haberdar olana kadar orada sokaklarda kalıyordum. Akciğer kanseriyim. Burada yarım kalan tedavime başlanacak. Burası çok güzel. Herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.