Keresteler  Tehlike Saçıyor!

Keresteler Tehlike Saçıyor!

Başkent’in Çankaya ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Taşdelen apartmanın yanına bırakılan keresteler tehlike saçıyor. Çankaya Belediyesi’nin durumla ilgilenmediğini dile getiren mahalle sakinleri belediye yetkililerinin bu duruma bir an önce çözüm yolu bulması

 

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Başkent’in Çankaya İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Taşdelen apartmanın yanında bulunan boş araziye bırakılan keresteler tehlike saçıyor. 3 yıldır kerestelerin buradan alınmadığını belirten mahalle sakinleri, “Binayı yapan müteahhit keresteleri buraya bırakıp gitti. Birçok kez aramamıza rağmen gelip kaldırmadı. Bunun üzerine Çankaya Belediyesine şikâyette bulunduk. Belediye bizim yaptığımız gibi müteahhit arayarak keresteleri buradan kaldırmasını söyledi. Hadi müteahhit burada yaşayan vatandaşı düşünmeye bilir ama belediyenin böyle bir şey yapma lüksü yok. Yetkililerin bir an önce bizim için çocuklarımız için tehlike saçan bu keresteleri buradan kaldırması gerekir” dedi

BELEDİYE GÖREVİNİ YAPSIN!

Müteahhit ’in keresteleri kaldırmaması üzerine bağlı bulundukları Çankaya Belediyesine durumu şikâyet eden bina sakinleri ve çevrede bulunan vatandaşlar, 3 yıldır burada duran kerestelerin hiç mi belediyenin dikkatini çekmediğini dile getirdi. Bina sakinleri ve çevrede bulunan vatandaşlar, “Kerestelerin kaldırılması için belediyeye şikâyette bulunduk. Belediye ekipleri gelerek çevrede inceleme yaptılar. İnceleme yaptıktan sonra Müteahhit ile görüştüler ve Müteahhit ‘in kaldıracağım demesinden sonra incelemeyi bitirdiler. Ayrıca bizden de boş arsanın sahibini bulmamızı istediler. Belediye olan bizler değiliz bizler sade birer vatandaşız. Biz şikâyet ederiz belediye yapılması gerekeni yapar ancak 3 yıldır belediyenin hiçbir şey yaptığını görmedik. Böyle belediyecilik olmaz. Vatandaşın mağduriyetini gideremedikten sonra belediyeler ne işe yarayacak onun için bir an önce bizim mağduriyetimizin yetkililer tarafından giderilmesi gerekir. 3 yıldır bir yerinden oynatılmayan bu kerestelere yetkililer bir çözüm bulsun”

ÇEVRE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Boş araziye bırakılan keresteler çevre halkı için tehlike saçıyor. 3 yıldır Müteahhit ‘in kendilerini oyaladıklarını dile getiren çevre sakinleri oluşacak yangın vs. gibi tehlikelerden dolayı bu kerestelerin buradan kaldırılması istiyor. Tek endişenin keresteler olmadığını dile getiren çevre sakinleri, “Bizlerin tek endişesi burada bulunan keresteler değil, buradaki çevre yapılanması bulunan gecekonduların yarısının yıkılıp, yarısının yıkılmamış olmaması burada her türlü pisliği ve tehlikeyi barındırıyor. Bağlı bulunduğumuz Çankaya Belediyesi buraları hiç mi görmüyor. Hiç mi buradaki vatandaşını düşünmüyor. Burada yaşayan inşalarında güvenli bir şekilde yaşamaya hakkı yok mu?”

OLUŞACAK TEHLİKELER BİZLERİ KORKUTUYOR

Mimar Sinan Mahallesi’nde boş bir arsaya bırakılan kerestelerin çevresinde ve üstünde kendince oyun oynayan çocuklar için bu keresteler tehlike arz ediyor. Hayvanların kerestelerin altına yuva yapmaları ve çocukların keresteler yüzünden yaralanması sonucunda endişe kapılan aileler bu duruma çok tepkili. Tepkili olan mahalle sakinleri yetkililere şöyle seslendi: “Çocuklarımız bilmeden kerestelerin üstüne çıkıp yaralanıyor. Çocuklarımızı sırf bu yüzden sokağa çıkaramıyoruz. Keresteler çocuklar için gerçekten tehlikeli olabilmektedir. Oyun oynayan çocuklar kerestelere dikkat etmeksizin oyunlarına devam etmektedirler. Onun için bu kerestelerin varlığı göz ardı edilmemelidir”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.