KENETLENME ZAMANI

KENETLENME ZAMANI

Tren Garı kavşağında meydana gelen canlı bomba eyleminin ardından belediye başkanları hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınlarken terör lanetlendi. Birlik ve beraberlik mesajları verildi.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Tren Garı Kavşağı’nda canlı bomba saldırısında 97 vatandaş hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş da yaralandı. Hain terör saldırısı her kesimden tepki çekerken terör lanetlendi. Başkentli belediye başkanları yayınladıkları mesajlarla hain saldırıyı kınarken birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
BELEDİYE MECLİSİ’DE TERÖR LANETLENDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’da Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısı lanetlendi. Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, gündem maddelerine geçmeden önce terör saldırısını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: “Ankara Tren Garı önünde acısının tarifini yapmakta acze düştüğümüz çok ciddi bir alçaklık sergilendi” diyerek sözlerine başlayan Ölmez, “Bu ülkenin evlatları, çok ciddi acılar içinde hayatlarını kaybettiler. Bu Meclis’in her bir üyesinin en az benim kadar yüreği dile gelse, yeterli kelimeleri bulup bu alçaklığı lanetlemekte de acze düşerler. Bu kadar acı bir tablo yaşadık. Haliyle hayatlarını kaybeden her bir bireyin sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum, ölenlere rahmet niyaz ediyorum, kelimeler kifayetsiz, milletçe başımız sağ olsun, Meclis’in başı sağ olsun.”
CHP adına söz isteyen Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya da “Tarihimizin en korkunç katliamını yaşadık, bu katliamda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Diğer taraftan terör dolayısıyla şehit olan askerlerimiz ve polislerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.
KENETLENME ÇAĞRISI
Saldırının ardından mesaj yayınlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi: "Karanlık güç odaklarına karşı daha fazla kenetlenerek sağduyu ile hareket edecek, metin bir duruş sergileyerek kardeşliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum."
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE SALDIRDILAR
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Birlik ve beraberliğimize yönelik hain saldırıları şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."
BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de 97 kişinin hayatını kaybettiği terör olayını kınayarak “Teröre ve ona destek verenlere lanet olsun” dedi. Çetin yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Ankara’daki saldırı Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacak. Meydana gelen menfur terör saldırısı hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Acımız çok büyük. Aziz vatanımızda, necip milletimizin arasına nifak tohumu ekmek isteyenler dün olduğu gibi bugün de mahkûm olacaktır. İnsanlıktan, vicdandan yoksun olanlar kahpece eylemler yaparak insanların yaşam hakkını elinden alıyor. Şu bilinmelidir ki Türk milleti, bu hain emeller peşinde olan bütün terör örgütlerinin kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahiptir. Gün birlik günüdür. Rabbim hepimize sabır versin. İnşallah bu olayın failleri kısa sürede ortaya çıkarılacaktır. Bir kez daha bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.”
SAYGI DURUŞU YAPILDI
97 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 65’i ağır olmak üzere 246 kişinin de yaralandığı terör saldırısını Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısına taşıyan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 1 dakikalık saygı duruşu ile açtığı mecliste “Saldırıyı kınıyorum. Ölen yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralı hemşerilerime de acil şifalar diliyorum” dedi.
ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR
Ülkemiz zor günlerden geçiyor diyen Yaşar konuşmasına şöyle devam etti: “Acı haberlerin arkası hiç kesilmiyor. Daha birinin acısını içimize sindiremeden ülke olarak yeni bir yasa boğuluyoruz. Söylenecek söz kalmadı. Kelimeler kifayetsiz. Omuz omuza verme zamanıdır. Sosyal demokrat bir belediye olarak, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye, vatandaşlarımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın”
YÖK’TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Saldırının ardından Yükseköğretim Kurulu da mesaj yayınladı. YÖK’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ankara’da meydana gelen insanlık dışı terör olayından dolayı derin üzüntü duymaktayız. Milletçe acımız çok büyüktür. Terör; amacı, ideolojisi, dini ya da stratejik hedefi ne olursa olsun lanetlenecek bir insanlık suçudur. Ülkemizin birliğine, dirliğine ve istikrarına yönelen her saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü parçalamayı hedef alan bu tür menfur olaylar, milletimizin sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletçe bütün tahriklere karşı metanetimizi koruyarak sağduyuyla hareket etmek zorundayız. Sağduyulu ve birlik içinde olduğumuzda hiçbir güç bizi ayrıştıramayacaktır. Aziz milletimizin, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, sabır ve metanet içinde, milletimizin ve insanlığın ortak temel değerleri etrafında birleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,  kederli aileleri ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dileriz. Milletçe başımız sağ olsun…”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.