Kendi Elleri ile Teslim Edecek

Kendi Elleri ile Teslim Edecek

Dünyanın sessiz kaldığı Halep’e kısa sürede Pursaklar’da toplanan 13 yardım TIR’ı yola çıktı. Birkaç gün içinde sınıra ulaşması beklenen TIR’ları, Başkan Selçuk Çetin’in kendi elleri ile yetkililere teslim edeceği öğrenildi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Tebessüm Şehri Pursaklar, Suriye’de yaşanan dramlara sessiz kalmayarak “Halep Üşüyor” sloganı ile kısa sürede toplanan 13 TIR’lık yardım malzemesini önceki gün Hicret Cami önünde yapılan geniş katılımlı bir program ile dualarla uğurladı. Uğurlama törenine AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, Pursaklar Meclis Üyesi Bekir Yılmazoğlu, Pursaklar Meclis Üyesi Hamdi Keskin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ

Programda konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Halepli çocukların gözyaşlarını bir nebze olsun sileceklerini belirterek, “Halep’in bizim için ayrı bir önemi vardır. Burada yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamız mümkün değildir. Orada bir şehir, bir medeniyet yok oluyor. Türkiye ve Türk milleti her zaman ensar bilinci ile kendisine sığınan ve nerede bir mazlum varsa ona sahip çıkarak yardım severliğini göstermiştir” dedi.

İKİYÜZLÜ BATI’YI TOPA TUTTU

Suriye ve Halep konusunda hiçbir tepki vermeyen Batılı ülkeleri topa tutan Başkan Çetin, bu vahşet karşısında insanlığı yeniden ayağa kalkmaya çağırdı. “Almanya, Fransa, Belçika için ayağa kalkan dünya, artık bedenleri sahillere vuran, feryatları yürekleri dağlayan minik yavrular için de ayağa kalkmalısın” diyen Çetin “Bizler için Ankara, İstanbul ne ise Halep de odur. İstanbul'da, Kayseri'de patlayan bombalar, Halep'te de patlamaktadır. Aynı taşeronlar, aynı yöntemler kullanmaktadır. Dün Kerbela'da Hz. Hüseyin'e bir damla suyu çok gören Yezidler vardı. Bugün ise Halepli çocuklara nefes almayı çok gören zalim Esed ve onun destekçileri var. Hep birlikte bir kez daha zalim Esed ve ona destek verenlere, bu zulme ortak olanlara ve masum insanları katledenlere karşı sesimizi yükseltiyoruz" diye konuştu.
HALEPLİLERİ ISITACAK YARDIM
Daha önce de 17 TIR’lık ihtiyaç malzemelerini Suriyeli mağdurlara ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Çetin yardım TIR’larının içinde bulunan malzemeler hakkında şöyle bilgi verdi: ” Hazırlanan yardım TIR’larında 19 ton un, 11 ton gıda ve kuru bakliyat, 8 ton helva, 4 bin 500 koli giysi, 120 koli mama, 4 ton 250 kilo zeytin, 1 ton süt ve meyve suyu, 30 ton patates, 3 bin çift ayakkabı, Bin 580 adet battaniye, 96 adet halı, 196 adet yatak-yorgan, soba, çocuk arabası, engelli arabası, bebek setleri, çocuk oyuncakları gibi ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.” Ayrıca Pursaklarlı minik çocuklar ise çok sevdikleri kendi oyuncaklarını hiç düşünmeden Halepli kardeşlerine gönderdi.
HEM UĞURLADI HEM DE KENDİ ELLERİ İLE TESLİM EDECEK Habervaktim’in edindiği bilgilere göre Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in yola çıkan yardım TIR’larının arkasından giderek TIR’lardaki yardım malzemelerini kendi elleri ile Suriye sınırındaki Kızılay yetkililerine teslim edeceği öğrenildi. Yardım malzemelerini Kızılay’ın teslim almasının ardından TIR’lar Halep’deki mazlumlara ulaştırılacak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.