Keklik avcılarına ceza yağdı

Keklik avcılarına ceza yağdı

Nallıhan'da usulsüz keklik avı yapan toplam 6 kişiye 11.548 TL para cezası kesildi. Ele geçirilen kafes ve tuzaklar imha edilip avcıların tüfeklerine el konuldu.

Nallıhan ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği (DKMP)ve jandarma ekipleri, tuzaklama yöntemi ve projektör yardımı ile keklik avı yapan 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Şüphelilere toplamda 11.548 TL para cezası kesildi. 

TUZAKLAR İMHA EDİLDİ TÜFEKLERE EL KONULDU

Nallıhan İlçe Jandarma Komutanlığı ile Nallıhan Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, geçtiğimiz günlerde ilçe sınırları içerisindeki dağlık alanlarda usulsüz avlanan avcılara suçüstü yapmak için ortaklaşa bir operasyon yürüttü. Kaçak av yapıldığına dair gelen ihbarları değerlendiren ekipler, tuzak ile keklik avı yapan 3 kişiyi ve projektör yardımı ile gece avı yapan 3 kişiyi suçüstü yakaladı. Keklikler, veteriner kontrolü yapıldıktan sonra doğaya salındı. 6 şüpheliye 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet etmekten toplamda 11.548 TL para cezası kesildi. Ele geçirilen kafes ve tuzaklar imha edilip projektör ve av tüfeklerine el konuldu. 

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.