Keçiören'e Kardeş Geliyor

Keçiören'e Kardeş Geliyor

Ovacık'ta yıllardır çözülmeyi beklenen imar sorunu aşıldı. Başkan Mustafa Ak, bu sene içerisinde bölgeye inşaatlara başlanacağını açıklayarak, 10 yıl içerisinde 130 bin kişilik bir kentin Ovacık'a kurulacağının müjdesini verdi.


HABER MERKEZİ-

Keçiören’de uzun süredir yasal sorunlar nedeniyle tek bir çivi dahi çakılamayan Ovacık’taki imar sorunu aşıldı. Yıllardır çözülmesi dört gözle beklenen ruhsat verme işlemlerine başladıklarını açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bölgeye 120- 130 binlik yeni bir yerleşim yerinin kurulacağını açıkladı.

YATIRIMCILARA DAVET

Ovaya kurulacak yeni kentin isminin Ovakent olacağını kaydeden Başkan Ak, "Ovacık imarını tamamladık. Bölgeye artık Ovakent diyoruz. Altyapısı, ulaşım planı, çevre düzenlenmesi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir yer. Büyük parsellere site tarzı yapılanma yapılıyor. Güvenliği, otoparkı, bol yeşil alanı olan bir alan meydana gelecek. Ruhsatlar verilmeye başlanmış durumda. Etrafında da iş merkezleri yani kentsel servis alanları olan bir yer olacak. Hizmet sektörüne dönük yatırımlar yapılabilir, biz de bu anlamda yatırımcıları çağırıyoruz" dedi.

10 SENE İÇİNDE KURULACAK

Başkan Ak ayrıca şunları söyledi: "100 bin nüfusu projeksiyon olarak koyduğumuz bir yer. Yaklaşık 20-25 bin nüfus da Yükseltepe kentsel dönüşüm bölgesine geliyor. Ortaya 120-130 bin nüfusluk yeni bir bölge çıkacak. Ovakent’te bu yıl içinde binaların inşaatları başlayacak. Oranın tamamen bitmesi 10 yılı alır diye düşünüyoruz. 10 yıl içinde yapılaşma tamamlanabilir. İlk 5 yıl içinde konut ağırlıklı gideceğini düşünüyorum. Daha sonra iş merkezleriyle alakalı çalışma olabilir"

BÜYÜK PARKLAR OLACAK

"Ayrıca dolmuş ve otobüs ile ilgili seferlerin yapılması ile ilgili girişimde bulunduk, inşallah onlar da gerçekleşecek. Ovacık İmar Planı içerisinde büyük park alanlarına yer ayırdık. Yeşil alanımızın bol olmasına, cadde ve yolların büyük ve geniş olmasına özen gösterdik. İnşallah Keçiören’in merkezi bu yeni alanlar olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.