Keçiören Belediyesi Bağlum’da hastane gibi barınak inşa ediyor

Keçiören Belediyesi Bağlum’da hastane gibi barınak inşa ediyor

Keçiören Belediyesi’nin Bağlum’da inşa ettiği Geçici Hayvan Barınağı’nda aynı anda 500 can dostu ağırlanacak. Eylül ayı içerisinde hizmete açılası beklenen barınak bir nevi hastane gibi hizmet verecek.

Keçiören Belediyesi tarafından, sokakta yaşayan başıboş hayvanlar için barınma ve rehabilitasyon merkezi inşa ediliyor. Bağlum’da 3 bin 430 metrekare alan üzerine inşa edilen ‘Geçici Hayvan Barınağı’nın inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 450 köpek ve 50 kedi kapasiteli olacak bu örnek tesisin önümüzdeki Eylül ayı içerisinde açılması bekleniyor. 

BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK

ciko-002.jpg

İlçedeki sokak hayvanlarının barınması ve tedavisi için büyük bir ihtiyacı karşılaması beklenen ‘Geçici Hayvan Barınağı’nda 450 köpek için yazlık ve kışlık olmak üzere kapalı alanlar, 50 kedi kapasiteli kedi evleri, tedavi, eğitim, mama hazırlama üniteleri, rehabilitasyon, veteriner hekim odaları, ameliyathane ve idari ofisler yer alacak.  

HASTANE GİBİ HİZMET VERECEK 

Bu merkeze getirilen sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenilecek. Sakat, yaralı olan hayvanlar tedavi edilecek. Hayvanların kuduz aşıları yapılacak, kısırlaştırma çalışmaları devam edecek.  Tedavi edilen aşıları yapılan sokak hayvanları yeniden ait oldukları yere yani doğaya salınacak. İsteyen vatandaşlar bu merkezden hayvan sahiplenebilecek. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.