Kaybolan değerler gün yüzüne çıkarıldı

Kaybolan değerler gün yüzüne çıkarıldı

Altındağ Kaymakamlığı ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Gençlerimiz, Unutulan Değerler ve Ozan Barış Manço” konulu değerler eğitimi verildi.

29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde geleceğin teminatı olan öğrencilere milli ve manevi değerlerimizin önemi anlatıldı. Kaybolan değerlerimizin gün yüzüne çıkarılarak öğrencilere anlatıldığı etkinliğe birçok idareci ile birlikte Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Zülkarneyin Avcı ve TBMM müşaviri eğitimci-yazar Ahmet Balıbey katıldı.

“Kendinizi yaşça küçük görmeyin”

dsc_1018.jpg

Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi öğrencileri ve birçok velinin katıldığı programda söz olan Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Zülkarneyn Avcı Altındağ Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Avcı öğrencilere kendilerini hiçbir zaman yaşça küçük görmemeleri gerektiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi, “İslam dünyasının en önemli şahsiyetleri sizlerin yaşındayken çok önemli başarılara imza attılar. Hz Peygamberin hayatından ve yakın tarihimizden bunu görmek mümkündür. 15 Temmuz’da da bunu açıkça gördük” dedi.

Geleceğe olan umutlarımız çok sağlam

Avcı gençleri ebeveynler olarak zaman zaman eleştirdiklerini belirterek, “Bu eleştirdiğimiz gençler 15 Temmuz’da bizlerden önce en ön saftaydılar. Milletin geleceği söz konusu olduğu zaman hayatlarının baharında kendilerini feda edebilecek bir olgunluk gösterdiler. Biz geleceğe olan umutlarımızın sizler vasıtasıyla çok sağlam olduğunu düşünüyoruz. Biz hakkın ve adaletin yanındayız. Tarih boyunca gittiğimiz yerlere adalet ve eşitlik getirdik. İnsan haklarını saygı ve sevgiyi ön plana çıkardık. Afrin’de bir operasyon yapıyorsak dünya milletlerine eşitliğin kardeşliğin halk ve adaletin nasıl yapılacağını göstermek içindir. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede dualarınızı esirgemeyiniz. Çünkü dua en büyük silahtır. Vatan aşkıyla göğsünü mermilere siper eden Mehmetçiklerimize dualarınızı esirgemeyin”

Sanatın ve sanatçının siyaseti olmaz

Programda söz alan TBMM Müşaviri ve eğitimci yazar Ahmet Balıbey İslam gençliğinden umutlarının büyük olduğunu belirterek, gençlerin yarınımızın umudu olduğunu belirtti. Balıbey, “15 Temmuz’da gençlerimiz kendilerini göstererek ne kadar büyük olduklarını gösterdi. Gençlerimiz söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek atalarının yolundan gittiler” dedi. Balıbey Barış Manço’dan örnek dizeler okuyarak şu ifadelere yer verdi, “Değerli Ozan Barış Manço dizelerinde 2023’ten bahsederek ne kadar ileri görüşlü olduğunu göstermiştir. Sanatın ve sanatçının siyaseti olmaz. Gençlerimiz bunlara dikkat etmeli. Sanat toplum içindir” dedi.

Amacımız değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak

Gelecek neslin büyüyen ve gelişen Türkiye’ye katkı sağlayabilmesi için geçmiş tarihimizi bilmeleri gerektiğini ifade eden Balıbey, tarihteki zaferlerimizin unutturulmaya çalışıldığını söyleyerek, “Tarihteki birçok önemli şahsiyetlerimizi bizlere unutturmaya çalışıyorlar. Bizim hedefimiz tarihimizdeki önemli şahsiyetlerimizi ve değerlerimizi gün yüzüne çıkararak yeni nesle bunları aktararak, yeni neslin bu şuurla yetişmesini sağlamak” şeklinde konuştu. Balıbey, Necip Fazıl’ın, “Ak bir sütün içerisinde ak bir kılı tespit edebilecek bir gençlik istiyorum.” sözüne vurgu yaparak en büyük gayelerinin bu gençliği yetiştirebilmek olduğunu söyledi. 

Şuur sahibi bir nesil olacağız

Okuyan, düşünen ve eleştiren bir gençlik oluştuğunu söyleyen Balıbey gençlerin Malazgirt Savaşı’nı, Çanakkale Savaşı’nı örnek aldığını ifade etti. Balıbey, çok okuyan ve üreten bir gençliğe sahip olduğumuzda hiçbir gücün karşımızda duramayacağını belirterek, “Bizim davamız kendi içimizde bir ve güçlü olmak. Mazlum ve mağdurların yanında olmaktır. Gençlik kendinden emin olmalıdır. 21’inci yüzyılın fethi topla tüfekle değil kalemle olacaktır. Dünü unutmadan, şuur sahibi bir nesil olacağız. Gençlerin ezberci değil, düşünen, üreten, geçmişine sağdık, geleceğe emin adımlarla basan bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından program öğrencilerin Barış Manço anısına düzenledikleri çeşitli etkinliklerle son buldu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.