Katillere lanet, dosta destek

Katillere lanet, dosta destek

ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlilerin üzerine kurşun yağdırarak, 60 sivili şehit eden binlercesini yaralayan İsrail terör devletine Türkiye’nin dört bir yanından ve her kesimden lanet yağıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'te resmen bir katliam yaptı. İşgalci İsrail askerleri, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını protesto etmek için Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi dünyanın gözü önünde önceki gün şehit etmiş 3 bine yakın Filistinli ise bu alçak saldırılarda yaralanmıştı. Dünyanın sessiz kaldığı katliama en sesli tepki yine Türkiye'den geldi. Başkent Ankara'nın dün dört bir yanında ABD- İsrail ortaklığı sonucunda Gazze'de yapılan katliam protesto edildi. Başkent'teki protestoların en önemli adreslerinden birisi Hacı Bayram-ı Veli Cami oldu. Öğle namazı sonrası cami avlusunda toplanan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri yaptıkları basın açıklamaları ile bu katliamı kınadı. Ankara'daki yöneticiler ise ABD- İsrail ortaklığı sonucunda Gazze'deki yapılan katliama sosyal medya hesapları üzerinden büyük tepki gösterdi, Filistin halkına ise başsağlığı diledi. 

İSLAM ÜLKELERİ DOSTUNU DÜŞMANIN İYİ TANISIN

ankara-valisi-ercan-topaca.jpg

Ankara Valisi Ercan Topaca: "İsrail'in yaptığı alçak ve hain saldırıda şehit olan Filistinli kardeşlerimize yüce Rabbimden rahmet, yaralılara da acil şifa dilerim. İslam aleminin başı sağ olsun. Köle olmaktan yarışan bazı İslam ülkesi liderleri, umarım bu acı hadiseden sonra uyanır, dostunu ve düşmanını iyi tanır."

FİLİSTİN HALKININ DAİMA YANINDA OLACAĞIZ 

ankara-buyuksehir-belediye-baskani-mustafa-tuna.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna: "Filistin'de bir kez daha insanlık katlediliyor. Bu katliama sessiz kalmayan dünyadaki tek lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Filistin halkının daima yanında olmaya devam edeceğiz."

ÖZGÜR BİR FİLİSTİN KURMA

ak-parti-ankara-il-baskani-hakan-han-ozcan.jpg

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: "Vakit başkenti Kudüs olan bağımsız, özgür bir Filistin devleti kurma vaktidir."  

HAK, ADALET MUTLAKA KAZANACAK 

pursaklar-belediye-baskani-selcuk-cetin.jpg

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin: "14 Mayıs 2018, insanlığın utanç günüdür. Bütün dünya sussa da Türk milleti Filistin'deki haksızlığa, hukuksuzluğa, katliama ve işgale karşı susmayacaktır. Zulme ve haksızlığa karşı herkesin sesini yükseltme zamandır. Kudüs kırmızı çizgimizdir. Filistin yalnız değildir. Kudüs yalnız değildir. İnşallah işgal bitecek, hak ve adalet mutlaka kazanacaktır." 

BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki: "Mübarek Ramazan ayına girerken Filistinli kardeşlerimize uygulanan katliamı lanetliyor, her daim Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Kudüs, Filistin'in başkentidir. Tüm dünyaya bu gerçeği haykıran Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ABD'nin büyükelçiliğini kabul etmiyor, yok sayıyoruz."  

ZULME KARŞI DURMAK HER MÜSLÜMAN'IN VAZİFESİDİR 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: "Kudüs Filistin'in başkentidir; Başkent olarak kalacaktır. Kudüs işgaline ve yapılan zulme karşı durmak her Müslüman'ın vazifesidir, imtihanıdır."

KİRLİ EMELLERİNDE BOĞULACAKLAR 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: "Kudüs ne İsrail Siyonizmin ne de Amerikan emperyalizmin savaş ve gözyaşı başkenti olmayacaktır. Kudüs, barış, maneviyat ve insanlığın semavi başkentidir. Kudüs için akan her gözyaşı, Kudüs'ü siyasete kurban etmek isteyenlerin kirli emellerine boğacaktır."

KUDÜS, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: "Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız."  

KUDÜS BARBARCA İŞGAL ALTINDA

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay: "Kudüs, barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır. İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüşler Kudüs'te vahşet uygulamaktadır."

İŞKENCE VE İŞGALDE SINIR TANIMIYORLAR

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş: "Katliam, işkence, yağmalama, sömürge ve işgal tanımayan İsrail ile ABD'nin yaptıklarını şiddetle kınıyoruz. "

BM'YE YAZIKLAR OLSUN

Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy: "Kudüs'te terörist İsrail'in bacaklarını kaybetmiş bir Filistinliye bomba yağdıracak kadar zalimleşmesine göz yuman Birleşmiş Milletlere (BM) yazıklar olsun. İslam'ın ilk kıblesi için canlarını siper eden kardeşlerimizin mekanı cennet olsun."

FİLİSTİN ACISI İNSANLIĞIN ORTAK ACISIDIR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: "Filistin'in acısı insanlığın ortak acısıdır... Mutlaka son bulacaktır bu zulüm... Bir gün mutlaka insanlık aynı güneşin altında yan yana ibadetini yapacak..."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.