Kasisler yeniden yapılsın

Kasisler yeniden yapılsın

Karapürçek Caddesi’nde çevre sakinleri yol yapımı nedeniyle kaldırılan kasislerin yayaların can güvenliği için tekrar yerine konulmasını istiyor.

Altındağ Karapürçek Caddesi üzerinde yol yapımı için kaldırılan kasislerin yayaların can güvenliği için tekrar yapılmasını isteyen semt sakinleri tepkilerini dile getirdi. Cadde üzerinde araçların hızlı gittiğini belirten vatandaşlar yayaların karşıdan karşıya geçemediklerini ve caddede sürekli kaza meydana geldiğini söyledi. Yetkililere çağrıda bulunan çevre sakinleri bir an önce caddeye kasis yapılmasını talep etti.

YAYALAR KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEMİYOR

Karapürçek Caddesi’nde yol yapımı nedeniyle kaldırılan kasislerin tekrar yapılmasını isteyen çevre sakinleri Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Çevre sakinleri kısa bir zaman önce yol yenileme çalışması nedeni ile caddede bulunan kasislerin kaldırıldığını, yenileme çalışması bittikten sonra ise yola herhangi bir kasis çalışması yapılmadığını bu yüzden de yayaların karşıdan karşıya geçerken zorlandığını ifade etti.

KASİS TEKRAR YAPILSIN

Çevre sakinleri bazı araç sürücülerinin cadde boyunca hız kurallarına uymadığını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Araçlar caddeden çok hızlı geçiyor. Yayalar karşıdan karşıya geçerken canlarını tehlikeye atıyor. Sürekli kaza meydana geliyor. Kasis varken böyle sorunlar yaşanmıyordu. Kasisin tekrar yapılmasını istiyoruz” dedi.

“1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ”

Bazı çevre sakinleri ise kısa bir süre önce yolda bir kaza meydana geldiğini 13-14 yaşındaki bir kızın hayatını kaybettiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı, “Yol yeni olduğu ve kasis olmadığı için araçlar çok süratli gidiyorlar. Geçtiğimiz günlerde hız yüzünden bir araç küçük bir kız çocuğuna çarptı ve hayatına mal oldu. Başka kimsenin canı yanmadan bir an önce caddeye kasisler tekrar yapılsın” dedi.

“YETKİLİLER DUYARSIZ”

Vatandaşlar ilgililere taleplerini defalarca ilettiklerini fakat herhangi bir olumlu geri dönüş alamadıklarını belirterek şunları kaydetti, “İlgilileri defalarca aradık fakat ilgilenen olmadı. Çevre binalarda ikame eden vatandaşlar sürekli talepte bulunuyor. Herhangi bir geri dönüş olmayınca bizde basın yoluyla sesimizi duyuralım istedik. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yetkililer bu konuda duyarsız davrandı. Caddede kasis var uyarı levhası var ama kasis yok.” 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.