Karşıyaka Şehitliği'ne Mescit talebi

Karşıyaka Şehitliği'ne Mescit talebi

Karşıyaka’daki 15 Temmuz Şehitliği’nde mescit bulunmaması, şehit yakınları ve ziyaretçileri mağdur ediyor.

Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde mescit bulunmaması şehit yakınlarını ve ziyaretçileri üzüyor. Şehir mezarlıklarında yetki sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan şehit yakınları, şehitliğin sağ tarafında bulunan boş bir noktaya mescit yapılmasını istiyor. Şehit yakınları ve ziyaretçiler, şehitlikte mescit yapılmasının kendilerini çok sevindireceğini kaydediyor.  

LAVABOLAR YAPILDI, ŞİMDİ MESCİDİN YAPILMASI BEKLENİYOR

lavabolar.jpg

Şehitliğe yaklaşık 20 metre mesafede şehit yakınları ile ziyaretçilerin kullanması için lüks lavabolar bulunuyor. Bu lavaboların geçtiğimiz günlerde hizmete açıldığı söyleniyor. Şehit yakınları ve ziyaretçiler, şehitliğe lavabolar gibi mescidin de biran önce yapılması istiyor. Gazetemize konuşan şehit yakınları, şehitliğin yanındaki boş noktaya mescidin yapılması halinde çok mutlu olacaklarını ve şehit yakınlarının yanında rahatlıkla ibadetlerini gerçekleştirebileceklerini aktarıyor.  

BAŞKAN TUNA’YA ÇAĞRI

Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna olmak üzere yetkililere seslenen şehit yakınları, “Şehitlerimizin yanına geldiğimiz zaman ibadet etmek istiyoruz. Karşıyaka Mezarlığı’nda 4. Kapıda cami var o cami ile şehitliğin bulunduğu nokta arasında biraz mesafe var. Buraya uygun bir noktaya mescit yapılması çok yerinde bir karar olacaktır. Tüm şehit yakınları ve ziyaretçiler buraya mescit yapılmasını bekliyor” dedi.  

31 ŞEHİDİN KABRİ BULUNUYOR 

Karşıyaka’daki 15 Temmuz Şehitliğinde 29’u 15 Temmuz olmak üzere toplam 31 şehit yatıyor. Güneydoğu’da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 3 şehidin kabri de şehitlikte yer alıyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.