Karşıyaka Mezarlığı'na yapılan hayratları kim kırıyor?

Karşıyaka Mezarlığı'na yapılan hayratları kim kırıyor?

Karşıyaka Mezarlığında hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan çeşmelerin, kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılması, vatandaşların tepkisi çekiyor.

Karşıyaka mezarlığında vatandaşlar tarafından yaptırılan hayrat çeşmelerin muslukları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılıyor. Belediye ekipleri ise akan çeşmelerin musluklarını anında değiştirirken akmayanları kullanıma kapalı hale getirerek zarar görmesini engelliyor. Kırılan bu musluklara ise vatandaşlar tepki gösteriyor. Bir hayrattan ne istediğini anlayamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Allah rızası için mezarlıktaki hayrata bir insan neden zarar verir ayıptır, günahtır” ifadelerine yer verdi. 

“NEDEN KIRARLAR ANLAMIYORUZ”

1-(7).jpeg

Vatandaşlar ise mezarlık ziyaretinde bulundukları sırada yakınlarda olan bazı çeşmelerin musluklarının kırıldığını ve bazılarının ise bilinçli kapatıldığını söyledi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “ Mezarımıza su dökmek istiyoruz ancak yakında bulunan çeşmelerin bazıları kırılmış bazılarında ise su akmıyor. Çeşmelerin muslukları kırılmış ve zarar vermiş. Allah rızası için yapılan bu çeşmeden bir insan ne ister gerçekten anlayamıyoruz. Buraya gelip bir kabir ziyaretinde bulunalım ve mezarımıza su dökelim istiyoruz gördüğümüz manzara hiç hoş bir görüntü değil.  Bunu kim neden yapar insan anlayamıyor.” Diye konuştu. 

YETKİLİLER AÇIKLADI

Yetkililer ise vatandaşların yaşamış olduğu sıkıntıya bir açıklama getirdi. Konuyla ilgili gazetemize bilgilendirme yapan yetkililer, akan çeşmelerin herhangi bir zarar gördüğünde anında kendileri tarafından onarıldığını akmayanların ise yüksekte oldukları için basınç eksikliğinden dolayı akmadığını belirtti. Yetkililer şu ifadelere yer verdi:
“Hayratlarımızın bazıları mezarlığın üst kısımlarında olduğu için basınç azlığından dolayı su çıkmıyor. Bizde vatandaşın emek verdiği hayratlar zarar gelmesin diye musluklarını sökerek tapa takıyoruz. Kim olduğunu bilmediğimiz kişiler tarafından bazı musluklar kırılıyor. Fakat Belediye olarak su akanları onarıp yeni musluk takıyoruz. Su akmayanları da az önce belirttiğim gibi kapatarak zarar görmeyecek hale getiriyoruz.”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.