Karı Kocalar Bu Uyarılara Dikkat!

Karı Kocalar Bu Uyarılara Dikkat!

Ülkemizde her geçen gün artan boşanma sayısı aile yapısında yaşanan yıpranmayı gözler önüne seriyor. İnsanların artık araba değiştirir gibi eş değiştirdiğini belirten Aile Danışmanlığı Uzmanı Mustafa Kapukaya, evli çiftlere önemli uyarılarda bulundu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye’de son yıllar içerisinde düşen evlenme sayısı ve artan boşanma sayısı ailelerin sağlıklı kurulmadığının kanıtı. Aile yapısı ve boşanma nedenleri üzerine Habervaktim’e değerlendirmede bulunan Aile Danışmanlığı Uzmanı Mustafa Kapukaya, “Bazı insanlar, arabaları bir iki arıza yaptığında onu hemen satar, yenisini alırlar. Evlilikte de durum böyledir, ufak tefek arızalarda hemen eş değiştirmek şeklinde kendini gösterir” açıklamasını yaptı.

İNSANLAR ESKİYE GÖRE DAHA BENCİL

“Boşanan insanlar, genellikle eşlerinin kişilikleri ve ruhlarının, kendilerinden farklı olduğunu söyler” diyen Mustafa Kapukaya, “Meselâ bazı insanlar, arabaları bir iki arıza yaptığında onu hemen satar, yenisini alırlar. Evlilikte de durum böyledir, ufak tefek arızalarda hemen eş değiştirmek şeklinde kendini gösterir. Buna nasıl sabrederim, bu gemiyi batırmadan nasıl götürürüm?’ tarzında hareket etmek, büyük bir çaba gerektirir. İnsanlar eskiye göre daha bencil zevkler peşinde ve daha sabırsız olduklarından, zorluklara katlanma yönünde daha az verici davranıyorlar” dedi.

ÇÖZÜM YOLU BULMAK GEREKİR

Evliliğin sorumluluklarının insanlara artık ağır geldiğini aktaran Kapukaya, “Zevk peşinde koşmayı daha fazla tercih ediyorlar ve evlilik sorumluluğu onlara yük gibi geliyor. Buna bağlı olarak da boşanmalar artıyor. Eşinin ağzı koktuğu için boşanan çiftler vardır. Bunların hepsi insanın evliliğe verdiği anlamla, ‘evlilikte ne, neden önemlidir? Öncelikler hangileridir?’ sorularına verilen cevaplarla ilgilidir. Bir insanın dokuz iyi özelliği, ağız kokusu gibi bir kötü yanı varsa, böyle bir sebepten evlilik yıkılmaz. Burada meseleye çözüm yolu bulmak gerekir. Bu düşüncedeki bir insan, eşi trafik kazası geçirse ve ayağı sakatlansa, onu bırakacak demektir. Bu insan evliliğe hazır değildir, evliliği bilmiyor kabul edilir” şeklinde konuştu.

DUYGULARDAN ÇOK MANTIĞINIZI KULLANIN

Duygularla hareket edildiği zaman anlık hatalar yapıldığını savunan Kapukaya, “Boşanmada alkol kullanımı ve ona olan bağımlılık, karşımıza önemli bir sebep olarak çıkar. Sigaranın zararı, kişinin daha ziyade kendi organlarına iken, alkolde insanın sosyal iletişimi ve bu arada evlilik bağları zayıflar. Alkol insanın akıl ve yargı gücünü zayıflattığı için, kişiye yani iş yaptırır. Bunun sonunda, bir süre sonra evlilik devam edemez hale gelir. Evlilikteki önemli boşanma sebeplerinden biri de güven zayıflaması, sadakatsizlik ve cinsel ihanettir. Kişinin, önündeki uzun evlilik yolculuğunu eşiyle yapamayacağı kanaatine varması veya eşinin kendisine zarar verebileceği düşüncesi de çiftleri boşanmaya götürebilir. Boşanma, mantığın insana en lazım olduğu zamanlardan biridir. Çünkü insan bu dönemde hep duyguları ile hareket eder. Mantık kullanıldığı zaman, kişi geleceğini akıllıca garanti altına alacak, sonra da herkes kendi hayatını yaşayacaktır” ifadeleri kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.