Karapürçek'te ulaşıma ÖHO'lu çözüm

Karapürçek'te ulaşıma ÖHO'lu çözüm

Ankara’nın 75 bin nüfusu ile en kalabalık mahallesi Karapürçek’te ulaşım sorununa EGO’dan ÖHO’lu çözüm geldi. İlk seferlerine Pazartesi günü başlayan ÖHO’lar bölge sakinlerini sevindirdi.

Ankara’nın 75 bin nüfusu ile en kalabalık mahallesi Karapürçek’te ulaşım sorununa EGO’dan ÖHO’lu çözüm geldi. İlk seferlerine Pazartesi günü başlayan ÖHO’lar bölge sakinlerini sevindirdi.

Yaklaşık 75 bin nüfusu ile Ankara’nın en kalabalık mahallesi Karapürçek’te ulaşım sorununa EGO Genel Müdürlüğü el attı. Uzun yıllardır ulaşımda aksaklıklar yaşanan bölgede Özel Halk Otobüsleri ilk seferlerine Pazartesi günü başladı. Bölge de ücretli özel halk otobüslerinin olmaması ve sadece kartlı EGO otobüslerinin sefer yapması birçok vatandaşın mağdur olmasına sebebiyet veriyordu. Mağduriyetlerinin giderildiği için sevinç yaşayan semt sakinleri ÖHO’ların gelmesi ile birlikte aynı hatta sefer yapan EGO otobüslerinin kaldırılacağı haberini ise üzüntüyle karşıladı.

ULAŞIM SORUNUNA ÖHO’LU ÇÖZÜM

Ankara’nın 75 bin nüfusu ile en kalabalık mahallesi Karapürçek’te ulaşım sorununa EGO Genel Müdürlüğü el attı. Uzun yıllardır otobüs seferlerinin azlığından yakınan ve bölgeye özel halk otobüsü seferleri isteyen semt sakinleri isteklerine kavuştu. 1 Nisan Pazartesi günü itibari ile Karapürçek-Sıhhiye/Ulus hattında 322-5 numaralı özel halk otobüsleri seferlere başladı.

ÖHO GELDİ KARTLI EGO GİTTİ

Bölge de ücretli özel halk otobüslerinin olmaması ve sadece kartlı EGO otobüslerinin sefer yapması birçok vatandaşın mağdur olmasına sebebiyet veriyordu. Alınan karara sevinen semt sakinleri, özel halk otobüslerinin gelmesi ile birlikte aynı hatta sefer yapan EGO otobüslerinin kaldırılacağı haberine ise tepki gösterdi. 

EGO Genel Müdürlüğü internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “322-5 Karapürçek - Sıhhiye ve 338-5 Ege Mahallesi - Sıhhiye hatlarına Özel Halk Otobüsleri çalışmaya başlayacağından dolayı; 02.04.2019 tarihinden itibaren 322 - 339 - 302 numaralı hatlarımıza Hafta içi, Cumartesi ve Pazar servis verilmeyecektir.”

HEM SEVİNDİLER HEM ÜZÜLDÜLER

Bölge sakinleri alınan kararı sosyal medya üzerinden olumlu ve olumsuz şu tepkileri dile getirdi, “Otobüs seferleri yetersiz diye ilave otobüs istedik. Uzun çabalar sonucunda özel halk otobüsleri ek seferlere başladı. Bu seferde aynı hatta çalışan EGO otobüslerini iptal ettiler. Biz bu işten hiçbir şey anlamadık.” Bir başka vatandaş ise bölge sakinlerine 2 ay önce aynı hatlardaki seferlerin talep üzerine artırıldığını hatırlatarak, “Alınan kararlar iyi oldu. Geçtiğimiz şubat ayında seferler artırılmıştı. Kartlı EGO otobüslerinin kaldırılması çok sorun teşkil etmez. Birkaç tane kartlı otobüs bırakılsa daha iyi olabilirdi.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.