Karapürçek Altınköyle turist çekiyor

Karapürçek Altınköyle turist çekiyor

Karapürçek Mahallesi Muhtarı Fatih Altuntaş, Altınköy'ün semte, şehir içinden ve dışından turist çektiğini söyledi.

Karapürçek Mahallesi'nin muhtarı Fatih Altuntaş, Altındağ Belediyesi'nin Altınköy Açık Hava Müzesi ile Karapürçek'i bir cazibe merkezine dönüştürdüğünü ifade ederek, bölgede yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Altuntaş, Karapürçek Mahallesi'nin bir dönemdir muhtarlığını yürütüyor. "Doğama-büyüme Karapürçekliyim, yıllarca bu semtte esnaflıkta yaptım" diye Altuntaş ile Karapürçek'te yürütülen belediyecilik hizmetlerinin mahallenin sosyal ve ekonomik dokusuna olan katkılarını konuştuk. 

ALTINDAĞ'IN EN KALABALIK MAHALLESİ

Altuntaş, Karapürçek Mahallesi'nin 1990'lı yıllara kadar bir köy olduğunu ifade ederek, yapılaşmanın 2000'lerden itibaren başladığını söyledi. Altuntaş yapılaşmanın olumlu sonuçları olduğunu belirterek şunları kaydetti: 
"Karapürçek, Altındağ'ın yeni yapılan bir mahallesi olduğu için çok daha rahat ve güzel bir biçimde gelişti. Yıllar içerisinde bölgenin imara açılması ile yapılaşma da başladı. Planlı bir yapılaşma yürütüldüğü için caddelerimiz ve sokaklarımız oldukça geniş ve düzgün. Yeni bir bölge olmasından ötürü Ankara'nın en çok göç alan mahallelerinden biri, 54-55 bin nüfusu ile Altındağ'ın kalabalık mahallesiyiz, seçmen sayısı oldukça yüksek bir bölgeyiz."

BELEDİYE GENİŞ OLANAKLAR SAĞLADI 

dsc_1039.jpg

Altındağ Belediyesi'nin sağladığı olanaklar sayesinde Karapürçek Mahallesi'nin çehresinin epeyce değiştiğini belirten Altuntaş belediye hizmetlerini ise şöyle değerlendirdi:
"Karapürçek Mahallesi'nde 90'lı yıllardaki imar planı esas alınarak yapılaştı. Ancak, bu süreç devamında kamu hizmet binalarının yapılamasında -okul, aile sağlık merkezi, semt halinin inşasında- Altındağ Belediyesi'nin önemli katkıları oldu. Tabi bu bölgeye ciddi bir ivme kazandırdı. Bunu yalanlayamayız. Belediye hizmetlerinin bu noktada ciddi katkısı oldu. Ha olmasaydı ne olurdu? Belki bu kadarda geniş olanaklarımız olmayabilirdi." 

"AİLE SAĞLIK MERKEZİMİZ AÇILDI"

dsc_1035.jpg

Fatih Altuntaş, Karapürçek Aile Sağlık Merkezi'nin bir sene önce Altındağ Kanser Erken Teşhis Ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile birlikte faaliyete geçtiğini ifade ederek, merkez binasının Altındağ Belediyesi tarafından inşa edildiğini söyledi.  Altuntaş, "Sayın Veysel Tiryaki'ye mahallemiz de bir aile sağlık merkezine ihtiyaç olduğunu söylemiştik. O da bizi kırmadı ve bu merkezi inşa etti. Şimdi yeni bir aile sağlık merkezimiz daha inşa edildi. Veysel Karani Camii'nin yanı başında hemen. Yakınında o merkezimiz de hizmete açılacak. Yedi ya da sekiz birimli olacak benim bildiğim kadarıyla. Bu merkez ile sağlık merkezi sorunumuz çözülmüş olacak." diye konuştu.

''MAHALLE CAMİLERİ OLDUKÇA İŞLEVSEL OLDU''

dsc_1041.jpg

Muhtar Altuntaş, Altındağ Belediyesi'nin "Her mahalleye bir cami" projesi kapsamında Karapürçek'e inşa edilen mahalle camilerinin gayet işlevsel olduğunu ifade etti. "Camiler Allah'ın evleri onları çok iyi biçimde korumamız lazım'' diyen Altuntaş, camilerinin Cuma ve Bayram namazları dolup taştığını, vakit namazlarında ise yoğunluğun az olduğuna dikkat çekerek, bu durumu Belediye Başkanı Tiryaki'ye açtıklarını söyledi. Altuntaş şöyle konuştu:
''Biz mescitten bir az büyük camiden ise bir az küçük yapıların olması gerektiğini ifade ettik, 'Böylece hem okul-hastane gibi ihtiyaçları karşılamak için gereken maddiyat sağlanabilir hem de yer sıkıntısı olmaksınız ihtiyaca uygun camiler yapılabilir' dedik. 70 öğrencisi olan bir öğretmen, o öğrenciye yeterince iyi eğitim veremez, o öğrencilerde geleceğe yeterince iyi hazırla hale getirilemez. Dolayısıyla başkanımızda bizi anlayışla karşıladı. Selçuklu mimarisine uygun biçimde inşa edilen camiler geniş ve ferah mekânlar. Şimdi mahallemizde 3 adet mahalle camisi var. Bir de ana caddemiz üzerinde yapılan bir Anahatun Camii var. Mahalle camileri gayet güzel oldu, bölgemize yakıştı. Biz başkanımızdan ihtiyacımıza yönelik olarak yeni camilerde talep ettik. Başkanımız ileri de inşallah o camilerimizi de yapar. Temennimiz bu yönde.'' 

OKULLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Altuntaş, okullarda bir dönem 70'e yakın öğrenci olduğunu ifade ederek, yeni yapılan okul binaları ile bu rakamın normal bir banda çekildiğini söyledi. Bir öğretmene düşen öğrenci sayısının 40'dan az olması gerektiğini belirten Altuntaş, eğitime çok önem verdiğini söyledi. Okul ihtiyaçlarının hep olduğunu ifade eden Altuntaş, "Karapürçek devamlı göç aldığı için bu ihtiyacımız hep var. Biz, valilik ve kaymakamlığa bu ihtiyacımız ilettik. Bakanlığımız Altındağ'a 40 adet yeni okulun inşa etmeyi planlanıyor. Biz de en kalabalık mahalle olarak ihtiyaca yönelik olarak 3 ila 4 okulun inşa edilmesini bekliyoruz. Bu durumu Belediye Başkanımıza da ilettik. O da gerekli çabayı gösteriyoruz.''

ALTINKÖY, KARAPÜRÇEK'E TURİST GETİRDİ

58397b6018c77305a89b52f3.jpg

Altuntaş, Veysel Tiryaki'nin öncülüğünde başlatılan Altınköy Açık Hava Müzesi'nin Karapürçek, Beşikkaya mahallerini Altındağ'ın kuzeyinde bir cazibe merkezine dönüştürdüğü söyledi. Karapürçek ve Beşikkaya mahallerinin arasına inşa edilen Altınköy Açık Hava Müzesi'nin bölgeye çok büyük katı sağladığını ifade eden Fatih Altuntaş, ''Altınköy, bölgemize gerek şehir içinden gerekse de şehir dışından çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde Altınköy, Karapürçek Mahallesi'ni yereli turistlerin de ilgisini çeken bir yatırım oldu.'' dedi. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum