Karamollaoğlu: Ankara ve İstanbul’dan aday çıkaracağız

Karamollaoğlu: Ankara ve İstanbul’dan aday çıkaracağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim beyannamelerini açıkladığı programda Ankara ve İstanbul adaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

Saadet Partisi Ankara ve İstanbul adayını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’daki basın mensuplarının katıldığı bir programda partilerinin 31 Mart Seçim Beyannamesi’ni dün açıkladı.

“Cepsiz Ceket”, “Dürüst Belediyecilik” sloganıyla seçim çalışmalarını yürüteceklerini açıklayan Karamollaoğlu, beyannamede 12 tane prensibin ve 10 ana başlıkta belediyecilikte yapmak istedikleri maddelerin yer aldığını belirtti.

Karamollaoğlu, “Seçimde oylarımızı artırmak için değil seçimi kazanmak için çalışacağız” sözlerini kaydetti.  

417bfd2f-7d31-4576-a101-50be7368f080.jpg“MESAJLARIMIZI SEÇMENLERİMİZ ALGILAR”

Karamollaoğlu “Bu prensiplerimizi sadece belediyecilik yönünden değil, ülkenin yönetimi ile ilgili de önemsediğimizi bir defa daha vurgulamak isteriz. Temel olarak biz gerek ‘Cepsiz Ceket’ ile gerekse slogan olarak ‘Dürüst Olmak gerekirse! diye başlayan ‘Dürüst Belediyecilik’ anlayışımızı sizlere arz ettik. Ümit ediyorum ki bütün seçmenlerimiz, vatandaşlarımız da bu konuda bizim verdiğimiz mesajları algılar, duyan olur” dedi. 

“SEÇİMLERDE PARMAK BOYASI YENİDEN GELMELİ”

Seçim güvenliği konusundaki bir soruya yanıt veren Karamollaoğlu, “Türkiye'deki seçim sisteminin 15-20 yıl öncesine kadar dünyanın en sağlıklı seçim sistemlerinden biri olduğuna inanıyordum. Parmak boyası sistemi geri gelmeli. Bu şekilde bir kişinin 2 kez oy kullanmasının kesin olarak önüne geçiliyordu. İkinci mühür vatandaşın sahte oy kullanılmasın diye kanuna yazılmış vaziyette. Ayrıca elektronik ortama güvenmiyorum. ‘Sahte seçmen’ iddiaları var ancak bu konuda bir araştırma yapmadık bir şey söyleyemem” diye konuştu. 

ANKARA VE İSTANBUL’DAN ADAY ÇIKARACAĞIZ 

Türkiye'de bütün il, ilçe ve beldelerde aday gösterme gayretinde olan tek parti olduklarını belirten Karamollaoğlu, adaylarının sadece Milli Görüş camiasından değil, prensiplerini karşılayan kişilerin de aday gösterilebileceğini açıkladı.

Karamollaoğlu, Ankara ve İstanbul adaylarını çok yakın bir zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını; önemli isimlerle bu konuda görüşme halinde olduklarını duyurarak, “Kendi içimizden veya başka bir isimler de olabilir. Yakın zamanda açıklayacağız” ifadelerini kullandı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.