Karalamaya geçit yok

Karalamaya geçit yok

İLDES Arap ülkelerinde Türkiye karşıtı karalama kampanyalarına uzman tarihçiler ve belgelerle akademik bir internet sayfası üzerinden Arapça cevap vereceğini açıkladı.  

İlme Destek Derneği (İLDES) Türkiye’de ilk sayılabilecek Arapça medya çalışmalarına başlıyor. Özellikle Suriyelilerin günlük yaşamlarına ilişkin haberleri bulacağı bir internet sayfası tasarladıklarını belirten İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu, “Tamamen onlara yönelik olacak. Arapçayı unutmaya başlayan nesle katkımız olacak” dedi. Kamiloğlu, bir diğer projelerinin de akademik dünyaya yönelik olduğunu belirterek, “Arap ülkelerinde ülkemiz aleyhinde yapılan algı operasyonlarına uzmanların bizzat görüşleriyle, belgelerle yine Arapça olarak cevap vereceğiz” dedi. 

ÇOCUKLAR ARAPÇAYI UNUTMAYA BAŞLADI

Kamiloğlu Türkiye’de bulunan Suriyeli çocukların dillerini unutma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Bu çocukların birçoğu ülkemizde doğdu, büyüdü. Günlük yaşamlarında tamamen artık Türkçe konuşuyorlar. Ana dillerini unutmaya başladılar. Biz de yaptığımız Arapça sayfalarla bu gençlerimizi orada daha çok Arapça kullanmaya okumaya teşvik edeceğiz. Bunun için onların yaşam öykülerini anlatan, başarılarına yer verilen yani günlük hayatta ne düşünüyor, yaşıyorlarsa bir internet sayfasında bulacaklar. Biz de ana dillerini unutmamaları için bir çaba sarf etmiş olacağız. Bu konuda ilk biz olacağız. Tamamen Türkiye’de yaşayan Araplara yönelik bir internet sayfası maalesef yok. İnşallah biz başaracağız” diye konuştu. 

TÜRKİYE KARŞITI ALGILARA ONLARIN DİLİNDE CEVAP VERECEĞİZ

Kamiloğlu özellikle belirli Arap ülkelerinde Türkiye karşıtı algı operasyonlarının halen yapıldığını ve bu duruma yine onların dilinde karşı çıkmak istediklerini belirterek, “Ülkemiz Afrika ve İslam ülkelerinde etkin rol oynuyor. Ve İslam dininin de temsil edilmesinde en güçlü ülkelerin başında geliyor. Tabi durum böyle olunca ülkemizin aleyhine karalama yapılıyor, algı yapılıyor. Biz de buna karşı en üst düzeyde tarihçilerimizden, bilim insanlarımızdan görüşler alarak akademik dünyaya kendimizi anlatan Arapça bir internet sayfası hazırlayacağız. Orada Osmanlının eserlerini yaptıklarını İslam’a hizmetlerini anlatacağız ve bilinmeyen tarihi belgeleri de yayınlayacağız” bilgisini verdi. 

ildes-odul.jpg

GAZETEMİZE TEŞEKKÜR PLAKETİ

İlme Destek Derneği (İLDES)’den gazetemize duyarlı yayıncılık anlayışından dolayı teşekkür plaketi verildi. Plaketi gazetemiz adına muhabirimiz Osman Akdoğan aldı. Takdim töreninde konuşma yapan İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu, “Her zaman duyarlı, objektif yayın politikası güden HABERVAKTİM ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.