KAR GİTTİ ÇAMUR KALDI

KAR GİTTİ ÇAMUR KALDI

Mamak’ta karın erimesiyle birlikte ortaya çıkan tablo bezdirdi. 4 ay önce Küçük Kayaş’ta elektrik hattı yerin altına alındı ancak kesilen asfalt kapatılmadı. Aylardır çamurla boğuşan Mamaklılar ise duruma tepkili.

Mamak Küçük Kayaş ve yakın bölgelerde yapılan elektrik hattının yer altına alınması bir çileyi ortaya çıkardı. 4 ay önce yapılan çalışmalar bitti ancak kesilen asfaltlar kapatılmadı. Bölgede karın erimesi vatandaşları çileden çıkarak vahim bir tabloyla karşı karşıya bıraktı.

BİR GİYDİĞİMİZİ BİR DAHA GİYEMİYORUZ

Çamur nedeniyle büyük sıkıntılar çeken bölge sakinleri yollarda yürüyemez hale geldi. “Bir giydiğimizi bir daha giyemez hale geldik” diyen bir vatandaş “Belediye yetkilileri 4 aydır yollara asfalt atacak. Biz burada perişan ettiler her gün çamurlu yollarla boğuşuyoruz. Sabah karanlıkta kalkıp eve gidiyoruz, yerleri göremiyoruz. Pantolonumuz, ayakkabımız batıyor, her gün çamaşır makinesi mi çalıştıralım. 3 kuruşluk maaşımız var onu da elektrik faturasına verelim istiyorlar herhalde. Bu durumun böyle olacağı belliydi, 4 aydır önlem alınmazsanız vatandaşta böyle mağdur olur” şeklinde Mamak Belediyesi’ne sitem etti.    

HER GÜN BU ÇAMURLA UĞRAŞMAK ZORUNDAYIZ

Bölge esnafı da durumdan şikayetçi, Şehit Hanifi Multu Caddesi ve Sağduyu Caddesi üzerinde bulunan esnaflar çamur nedeniyle insanlar yollarda yürüyemez hale geldi. Belediyeye eleştiride bulunan esnaf, “Mamak halkı gariban diye mi bu bize yapılıyor. Altındağ’da Çankaya’da böyle bir tabloyla karşılaşamazsınız ama biz her gün bu çamurla uğraşmak zorundayız. Zaten maddi olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz, çamur nedeniyle vatandaşlarda sokağa çıkmıyor. Bu duruma bir an önce müdahale edilsin, uzun zamandır bu durumun düzelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.     

VATANDAŞLAR 4 AYDAN FAZLADIR SABREDİYOR

Kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Mamak’ta elektrik hattı Eylül ayı içerisinde yer altına alınmıştı. Yetkililer çalışmaların 2 ay süreceğini belirtti ancak 4 aydan fazladır kesilen asfaltlar kapatılmadı. Mamak Belediyesi ve TEDAŞ işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonrası daha iyi bir hizmet vermek amaçlanıyordu ancak vatandaşın beklediği gerçekleşmedi. 4 aydan fazladır sabreden vatandaşlar artık isyan etme seviyesine geldi. Çamurlu yollarda ve caddelerde perişan olan vatandaşlar durumdan rahatsız ve biran önce yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.