Kaplıcayla ilaca son

Kaplıcayla ilaca son

Doktorun Oteli Genel Müdürü Ali Cenk Yorulmaz Ankara’da tedaviye yönelik çalışan tek otel olduklarını belirterek; “Kaplıcalardaki tamamlayıcı tedaviler, ilaç kullanımını azaltıyor” dedi.

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı ve Doktorun Oteli Genel Müdürü Ali Cenk Yorulmaz kaplıcalarda uygulanan tamamlayıcı tedavilere yapılan yatırımların ilaç kullanımını azalttığını belirtti. Modern ve geleneksel tedavi yöntemlerini kaplıca tedavisi ile birlikte sunduklarını belirten Yorulmaz, Ankara’da bu alanda tek olduklarını belirterek bu tür tesislerin sayılarının artması gerektiğini belirtti.

UZMAN DOKTORLAR EŞLİĞİNDE TEDAVİ EDİLİYOR

20180704_152023.jpg

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Doktorun Oteli Genel Müdürü Ali Cenk Yorulmaz Haymana’da bulunan ve Ankara’da tedaviye yönelik çalışan tek otel olan Doktorun Oteli hakkında gazetemize bilgi verdi. Yorulmaz, otelde kaplıca tedavisinin yanı sıra uzman doktorlar, hasta bakıcılar ve fizik tedavi uzmanları eşliliğinde gelen misafirleri tedavi ettiklerini belirtti. Yorulmaz, “Gelen misafirlerimiz ücretsiz olarak doktor muayenesinden geçiyor. Daha sonra kendi hastalık ve şikâyetlerine göre özel program belirleniyor. Belirlenen program ise doktor kontrolünde; kök hücre tedavisi, mezoterapi, akupunktur, hacamat ve kupa tedavisi, sülük tedavisi, nöralterapi, Tayland ve parafin tedavileri gibi uygulamalar eşliğinde tedavi ediliyor” dedi.

ÜLKEMİZİN NİTELİKLİ TESİSLERE İHTİYACI VAR

Modern ve geleneksel tedavi yöntemlerini kaplıca tedavisi ile birlikte sunduklarını belirten Yorulmaz, Ankara’da bu alanda tek olduklarını Türkiye’de ise sayılı tesis yer aldığını belirtti. Yorulmaz, “Ülkemizin nitelikli kür merkezine sahip olan tesislere ihtiyacı var. Kaplıca otellerine insanlarımız tedavi amaçlı gittiğinde hangi rahatsızlıktan şikâyetçi olduğunu kimse sormuyor. Vatandaş geliyor havuzu kullanıyor, tatilini bitiriyor. Aslında bu kaplıca tedavisi değildir, tatildir. Ülkemizdeki birçok işletme bu zihniyette işliyor. Bu işten iyi sonuç alabilmek için mutlaka uzman doktorlar eşliğinde programlar belirlenip uygulanması gerekiyor” dedi.

ANKARA İÇİN BİR KAZANIM

Otelde görev alan Op. Dr. Emine Sernur Yorulmaz ve Op. Dr. Fatih Mehmet Yorulmaz’ın Sağlık Bakanlığı’ndan alternatif tıp alanında sertifika alan ilk ekibin içerisinde olduklarına vurgu yaparak, kaplıca alanının kaplıca tatil otelleri ve kaplıca tedavi yöntemleri olarak ayrışması gerektiğini belirtti. Yorulmaz 10 yıldır Doktorun Otelini işlettiklerini belirterek alternatif tıp alanında Ankara halkına ve Türkiye halkına hizmet verdiklerini, müşteri memnuniyetinin en yüksek olan işletmelerden birisi olduklarını ve bu işletmenin Ankara’da yer almasının ise Başkent için bir kazanım olduğunu belirtti. Otel’in müşteri portfeyinin yüzde 80’inin Ankara halkı olduğunu söyleyen Yorulmaz, Ankara’yı Mersin, Antalya ve Konya’nın takip ettiğin belirtti.

İLAÇ KULLANIMINI AZALTIYOR

İşletme yatırımını yaparken Ankara’da bu yöndeki eksikliği hissettiklerini söyleyen Yorulmaz, Avrupa’da yapılan araştırmalara göre kaplıcalarda uygulanan tamamlayıcı tedavilere yapılan yatırımların ilaç kullanımını azalttığını belirtti. Son günlerde kaplıca kültürünün tekrar kazanıldığını da belirten Yorulmaz, bu yönde talebin olduğunu ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ALINAN RUHSAT ÖNEMLİ

Otelin hem turizm bakanlığından hem de sağlık bakanlığından ruhsatı olduğunu belirten Yorulmaz vatandaşları bu konuda uyardı. Yorulmaz, “Gidilen otellerin mutlaka Sağlık Bakanlığı ruhsatı olup olmadığının kontrol edilmesi lazım. Vatandaşlar bu konuya çok dikkat etsinler. İkinci olarak da gittiği kaplıca otellerinde uzman doktor muayenesinin olup olmadığını sorgulaması gerekir. Çünkü kaplıcaya gelen vatandaşın doktor kontrolünden geçerek, kaplıcadan faydalanması gerekir. Kaplıca suyunu ilaç gibi düşünmek gerekir ve doktor kontrolünün şart koşmak gerekir” ifadelerini kullandı.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ REVAÇTA

Otelde, ücretsiz doktor muayenesi ile hastanın durumuna göre kişiye özel tedavi programı belirlendiğini dile getiren Yorulmaz, her aşamada tekrar doktor muayenesi ile hastaya sürekli kontrol altında tedavi yapıldığını söyledi. Otelde akupunktur tedavisinin de uygulandığını belirten Yorulmaz, aynı zamanda kök hücre tedavisiyle kıkırdak doku iyileşmesi, sinir iletiminin artması, cilt gençleşmesi ve saç çıkarma gibi tedavilerin de otelde uygulandığını ifade etti. 

SADECE HASTALIKLI BÖLGEYE UYGULANIYOR

prf_7159.jpg

Uyguladıkları başka bir tedavi yöntemi olana Mezoterapi ile her türlü eklem ağrıları, romatizma ve iltihaplı romatizma, kireçlenme ve iç organ hastalıklarının tedavisini yaptıklarını söyleyen Yorulmaz, hacamat ve kupa tedavisi de uyguladıklarını anlattı. Mezoterapide hastaya verilen ilacın sadece hastalıklı olan bölgeye verildiğini belirten Yorulmaz, bunların dışında sülük tedavisi ile de hizmet verdiklerini Türkiye’de Sağlık Bakanlığından sertifikalı olarak sülük uygulaması yapan nadir işletmelerden birisi olduklarını belirtti. Ağızdan alınan ilaçların döneminin yavaş yavaş bitmeye başladığını belirten Yorulmaz, tamamlayıcı tıpın geleceğin yöntemi olduğunu ifade etti.

Otelde, uzman Taylandlı terapistler ile masaj uygulaması da yapıldığını belirten Yorulmaz, “Doktorun Oteli’ndeki Taylandlı uzmanlar, tedavi üniversitelerinden mezun ve hastanelerde çalışmış uzman terapistlerdir. Tayland’a gitmiş müşterilerimiz bile bu kadar iyi masaja denk gelmediklerini defalarca belirtmişlerdir. Ülkemizde alabileceğiniz en iyi tedavi masajını Doktorun otelinde bulabilirsiniz” diye konuştu.

ANKARA’DA CİDDİ BİR TALEP VAR

Bel-boyun fıtığı, kireçlenme, romatizma, eklem problemleri, sebebi belli olmayan ağrılar, bel, sırt ağrıları gibi her türlü kas ve iskelet hastalıklarının otelde tedavi edildiğini belirten Yorulmaz şu ifadeleri kullandı, “Kas ve iskelet hastalıklarının yanı sıra, cilt hastalıkları ve geleneksel tedavinin sağlamış olduğu hastalıklar tedavi ettiğimiz alanın içindedir. Bu yüzden Ankara’da ciddi bir talep var. Türkiye’de herkesin bu tür tesislere ihtiyacı var” diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.