Kamudaki mülakat sektör oldu: 1000 TL'ye kurs

Kamudaki mülakat sektör oldu: 1000 TL'ye kurs

Kamuya personel alımında ve öğretmen atamalarında girilecek mülakatlar yeni bir sektör oluşturdu. Mülakatlar için kurslar açıldı. Ders fiyatı ise 1000 TL'ye kadar çıkıyor. İşte detaylar...

Kamuoyunda tartışmalara neden olan kamuda mülakat sektör oldu. 20 bin öğretmen ataması için adayların katılacağı mülakatlar öncesinde de bazı fırsatçılar ortaya çıktı.

Bazı eğitimciler, "Mülakat danışmanlığı" adı altında kurs düzenlemeye başladı. Okul müdürleri ve uzman isimlerin de konuk olduğu kursların ücreti 300 TL ile 1000 TL arasında değişiyor.

Milliyet'in haberine göre bu kurslarda "Ne giyilmeli? Çanta, mendil, kravat, kemer, ayakkabı seçiminde nelere dikkat edilmeli? Güven nasıl kazanılır? Nefes ve heyecan kontrolü nasıl yapılır? Beden dili nasıl kullanılır? Mülakatın ardından neler yapılmalı?" gibi mülakata dair eğitimlerin verildiği ifade ediliyor.

ÖĞRETMEN ATAMA MÜLAKATI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Rehberi’ne göre mülakat süreci şöyle olacak:

  • 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak.
  • Kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava girecek.
  • Sorular elektronik kurayla belirlenecek.
  • Cevap kâğıdında 3 soru yer alacak. Sorular “Alanına ait bir ders işlenişinin veya öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmaların nasıl yapılacağının örneklerle açıklanması, genel kültür, eğitim bilimleri” konu başlıklarından oluşacak.
  • Sınavda eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı ile topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri konularının yüzde 20 oranında ağırlığı olacak.
  • Adaylara en fazla 45 dakika süre verilecek.
  • Tüm cevaplar kamera kaydına alınacak ve adayların cevaplarını soru cevap kâğıdına el yazıları ile yazmaları istenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.