Kamuda şehit yakını ve gazi istihdamında yeni atılım: 500'ün üzerinde yeni istihdam hedefi

Kamuda şehit yakını ve gazi istihdamında yeni atılım: 500'ün üzerinde yeni istihdam hedefi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eylül ayında 500'den fazla şehit yakını, gazi ve yakınını kamu kurumlarında istihdam etmeyi planlıyor. 1996'dan bu yana yaklaşık 50 bin kişi bu kapsamda işe alındı.

Türkiye'de şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının kamuda istihdamı konusunda önemli bir adım daha atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, eylül ayında 500'ün üzerinde şehit yakını, gazi ve yakınının kamu kurumlarında istihdam edilmesi hedefleniyor.

BUGÜNE KADAR 50 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

1996 yılında başlatılan bu uygulama kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 50 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurum ve kuruluşlarında görev aldı. 2023 yılının başından bu yana yapılan 591 atamayla birlikte, bu sayı önemli bir artış gösterdi.

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar, şehitlerin eş veya çocuklarından biri ile anne, baba veya kardeşlerinden birine, ayrıca gazilerin kendilerine veya belirledikleri bir yakınlarına kamuda istihdam hakkı sağlıyor.

Bakanlık, şehit ve gazi yakınlarına yönelik diğer desteklerini de sürdürüyor. Bu kapsamda, 19 Eylül Gaziler Günü'nde malul gaziler ve eşleri, 18 Mart Şehitler Günü'nde ise şehit yakınları idari izinli sayılıyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları ve AJet ile yapılan anlaşmalar sayesinde, bu kişilere yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda indirim imkanı sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.