Kalkınma yarışması

Kalkınma yarışması

Ankara Kalkınma Ajansı “E-Ticaret Eğitimleri”, “2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması ve Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması” düzenliyor.

Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olan Ankara Kalkınma Ajansı faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Verdiği eğitim ve düzenlediği yarışmalarla sürdürülebilir bölgesel kalkınmayı hızlandırmayı amaçlayan ajans bölge içi gelişmişlik farklarını da azaltmaya çalışıyor.

E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Bölge Planı öncelikleri doğrultusunda Ankara’nın ticaret hacminin artırılması, Ankara'daki kurum ve kuruluşların e-ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi hedefiyle "E-Ticaret Eğitimleri" düzenliyor. Düzenlenecek e-ticaret eğitimlerine, Ankara’da faaliyet gösteren işletme sahipleri, idarecileri ve girişimciler, firmaların tanıtım ve pazarlama sorumluları ile iş geliştirme departmanı uzmanları katılabilecek. Ayrıca E-ticaret alanında iş kurmak isteyen kişiler ile ürünlerinin satışını internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen kooperatif ortakları da katılabilecek.

Son başvuru 31 Ocak

50x70-poster-jpeg_thumb_lightbox_1024x768.jpg

Eğitimler, her bir grup için 18 saat teorik, 6 saat uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 24 saat sürecek. Katılımın ücretsiz olduğu eğitimde ise eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Eğitimler, her bir grup için 18 saat teorik, 6 saat uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 24 saat sürecek. Eğitime katılmak isteyenler 31 Ocak 2018 günü saat 16.00’ya kadar başvuru da bulunabilecek.

Eğitim İçeriği

Konusunda uzman kişilerce gerçekleştirilecek eğitim kapsamında aşağıdaki konu başlıkları işlenecek:
1. Ticaret 2.0: Ticaretin Dijitalleşme Yolculuğu
2. Dijital Ticaret 101
3. E-ticarette Strateji ve İş Planı
4. Altyapı
5. Finansal Teknolojiler
6. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi
7. Dijital Hukuk
8. Dijital Ticaret İstatistikleri
9. Pazarlama 4.0
10.Dijital Güvenlik
11.Başarı ve Başarısızlık Hikâyeleri
12.Gelecek Eğilimleri

Ankara temalı ürün yarışması

Ankara Kalkınma Ajansı E-Ticaret eğitiminin yanı sıra Ankara’nın geleneksel el sanatları, somut olmayan kültürel mirası ve şehir kimliğini yansıtan Ankara temalı ürün yarışması düzenleyecek. Ankara Temalı Ürün Tasarım yarışmasının amacı ise Ankara’da geleneksel olarak icra edilen el sanatlarından ve bölgeye ait malzemelerden faydalanarak, modern tüketicinin ihtiyaçlarına uygun ürünlerin tasarımı ve üretimi olacak.

4 ayrı kategoride katılıma açık olacak

Yarışma cam ürünleri, tekstil ürünleri, takı, diğer tasarım ürünler (bakır, seramik, çini, deri, ahşap vb.) olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride katılıma açık olacak. Ürünlerin tema Ankara’nın etnografik, mitolojik, mimari ögeleri, kullanılacak malzeme agat taşı, ipek, tiftik, Ankara taşı vb. ya da geleneksel yöntem telkâri, ipek iğne oyası, dokuma teknikleri gibi Ankara değerlerinden en az birine temas etmesi bekleniyor.

Birincilik ödülü 8 bin lira

Yarışmanın amaçlarından bir diğeri de Ankara’da tasarımın gücünü artırmak, el sanatları alanında özgün fikirlerin ve katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak. Son Katılım Tarihi 3 Nisan 2018 Salı günü olan yarışmanın her bir kategoride ilk üç dereceye giren tasarımların sahipleri ise ödüllendirilecek. Birincilik Ödülü 8 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük Ödülü ise 2 bin TL olarak verilecek.

Yerel turizm potansiyeli harekete geçirilecek

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara ilçelerinin özellikli yönleri ile tanıtılması ve mevcut turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi hedefi doğrultusunda ise “Ankara’da Gezilecek Çok Yer Var” mesajını konu alan afiş yarışması düzenleyecek. Ankara Kalkınma Ajansı bu yarışmayla, Ankara’nın sahip olduğu yerel tabiat varlıklarının, yöresel ve turistik zenginliklerinin “Ankara’da Gezilecek Çok Yer Var” mesajı ile ön plana çıkarılması yoluyla yerel turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi ve ulusal düzeyde farkındalığın artırılmasını amaçlamaktadır.

Genç sanatçılara yeni olanaklar sağlayacak

Yarışmanın bir diğer amacı da grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının yaratıcılıklarını desteklemektir. Ankara Kalkınma Ajansı seçilecek afişleri yurtiçi ve yurtdışında tanıtım faaliyetlerinde ve katıldığı saygın organizasyonlarda kullanarak, genç sanatçılara yeni ufuklar açmayı, yeni olanaklar sağlamayı hedeflemektedir. Afişlerin, Ankara’nın özellikle çevre ilçelerinde bulunan doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri, yöresel ve turistik zenginlikleri ‘Ankara’da Gezilecek Çok Yer Var’ mesajı ile öne çıkarması beklenmekte. Son başvuru tarihi ise 31 Ocak Çarşamba günü olacak. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.