Kalite = İstikrar

Kalite = İstikrar

Kristal Pastanesi, Kızılay'da 48 yıldır Ankaralıların vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olarak hizmet vermeye devam ediyor. İşletmenin kurucusu Yusuf Canbaz, başarılarının sırrının kalite ve istikrar olduğunu söyledi. 

Kızılay'da 1970 yılında kurulan ve 48 yıldır vatandaşlara hizmet veren Kristal Pastanesi'nin ürettiği ürünler Ankaralılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Pastanenin kurucusu Yusuf Canbaz ürettikleri ürünler ve başarıları hakkında Habervaktim'e konuştu.

Kristal Pastanesi'ni açma fikrinin askerden geldikten sonra oluştuğunu belirten Yusuf Canbaz,"1970 yılında askerden geldim. 2 ay sonra kendi mesleğim olan pastanecilik işini yapmak istedim. Kardeşlerimle beraber Kristal Pastanesi'ni açtık. Bu şekilde ilk adımımızı atmış olduk." dedi.

PASTANEYİ İLK OLARAK SIHHİYEYE AÇTIK 
Pastaneyi ilk olarak Sıhhiye’de açtıklarını dile getiren Yusuf Canbaz," 3 yıl orada çalıştık. İşlerimiz yolunda gitti. Durumuzu toparladık. Zamanla işi büyüterek şubeler açtık. İlk şubemizi Aşağı Ayrancı’da açtık. Baklava ve döner üzerine Bahçelievler’de farklı bir şube açtık. Kızılay Ziya Gökalp Caddesi’ne 1986 yılında dükkanımızı açtık. Daha ise sonra kardeşler arasında anlaşmazlık olunca ayrıldık. Pastaneyi 10 yıl küçük kardeşimle beraber işletmeye devam ettim." diye konuştu.

1.SINIF ÜRETİM YAPIYORUZ
 Pastane olarak ürettikleri ürünlerin yıllardır vatandaşlardan yoğun bir ilgi gördüğünü kaydeden Yusuf Canbaz, şunları söyledi:
"Ürettiğimiz ürünlerde 1. sınıf kaliteli malzeme kullanıyoruz.. Pasta, poğaça, kuru pasta ve Baklava aklınıza hangi ürün geliyorsa kaliteden ödün vermiyoruz. İstikrarlı bir şekilde yıllardır bunu sürdürüyoruz. Ürün çeşitliliğimiz oldukça fazla  kestane şekeri, tatlı, kuru pasta, yaş pasta aklınıza gelen bütün pastane ürünleri mevcut. Ürünlerimizin hepsi pastane içerisinde imal ediyoruz. Ayrıca yıllardır Ankara'nın en kaliteli kestane şekerini satıyoruz. Kestane şekerinde oldukça iddialıyız. Ankara'da birçok yerde satılır ama bizim ki lezzet ve kalite olarak en iyisi. Biz kestane şekerini cam kavanoz içerisinde müşterilerimize sunuyoruz. Diğer yerlerde plastik kaplar içerisinde sunuluyor."

BAŞARIMIZIN SIRRI KALİTE VE İSTİKRAR
Kaliteli ürün ürettikleri için müşteri kitlelerinin daima belli olduğunu anlatan Canbaz,"Kestane şekeri ile birlikte kandil simitlerimiz ve tahinli çöreklerimiz oldukça meşhur. Biz yıllardır ürünlerimizde aynı lezzeti sağlamaya çalışıyoruz. Şükürler olsun bunu da sağlıyoruz. Müşterilerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz bu da bizi mutlu ediyor. Başarımızı sırrı istikrar ve kalite bunlardan hiçbir zaman ödün vermedik. Tabi esnaf olarak dürüstlük, doğruluk, kalite, temizlik, müşteriye hizmet, sabır gibi temel değerlere de dikkat etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

ÜNLÜLERİN PASTANESİ
Kristal Pastanesi’ne sanatçılardan  gelenler olduğunu dile getiren  Canbaz,"Birçok ünlü isim dükkanımızı ziyaret etti. Bu isimler arasında İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Sibel Can, Tanju Çolak, Haluk Levent, Harun Kolçak var. Sinema tarihimizin önemli filmlerinden olan Köyden İndim Şehire Filmi'nin bir sahnesi de burada çekildi.  Zeki Alasya,  Kemal Sunal, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe'nin oynadığı filimde Ankara’ya gelen filmin karakterleri bir pastanenin vitrininde ağızları sulanarak pastanenin camına bakıyorlardı. İşte o pastane burasıydı." şeklinde konuştu.

15 KİŞİ EMEKLİ OLDU
Pastanede çalışan 15 kişiyi emekli ettiğini aktaran Canbaz, “Yanımızda çalışan elemanlar konusunda da istikrardan yanayız. Düzenli bir şekilde çalışan iyi yetişmiş elemanlarımız var. İşe burada başlayıp emeli olanlar var. Yanımızda çalışan 4 çalışanımızda emekli olacak. Bu benim için çok büyük bir şeref. Çalışanlarla aramızda güven duygusu var. Burada çalışıp emekli olan insanlar bana dua ediyor. Bu bana yeter. Ayrıca benden sonra da bu lezzetler devam etsin diye işleri oğlum İsa Canbaz’a devrettim. “dedi.       

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.