Kale’nin çeyrek asırlık çaycısı

Kale’nin çeyrek asırlık çaycısı

Altındağ ve Büyükşehir’in çevre düzenlemeleriyle bölgenin artık turist çekebildiğini söyleyen Aydoğan, “25 yıldır buradayım. Asla ucuz ürün kullanmam. Hamdolsun, 3 çocuğumu da buradan kazandığımla büyüttüm” dedi.

Çeyrek asırdır Kale Mahallesi Hanlar Sokağı’nda çaycılık yapan Ertuğrul Aydoğan sanatçılardan, bürokratlara, turistlerden, civar esnafına kadar çay servisi yapıyor. Çayının lezzetinin sırrını işine âşık olması ve severek yapmasına bağlayan Aydoğan, “25 yıldır buradayım asla ucuz ürün kullanmam hamdolsun 3 çocuğumu da buradan kazandığımla büyüttüm” dedi. 

“LEZZETİN SIRRI İŞİMİ SEVMEM” 

dsc_1034-002.jpg

Çeyrek asırdır aynı dükkânda işini severek yaptığını belirten Aydoğan çayının lezzetinin sırrını da şöyle anlatıyor, “25 senedir buradayım işimi severek yapıyorum. Adeta işime aşığım asla geç kalmam dükkânın ismi de gençliğimizde ‘çelik’ gibiydik oradan geliyor. Çayımın lezzetinin sırrı da burada ve asla ucuz mal kullanmam her zaman en kaliteliyi tercih ederim.  Bu civarda kime sorarsanız beni gösterirler en iyi çay orada içilir der. Benim müşterilerim özeldir bürokratlar gelir burada otururlar. Turistler merakla bakar incelerle onlar da elma çayını seviyor”

“ESKİYE GÖRE DAHA İYİ”

Civarın son yıllarda pek çok restorasyon çalışması ve bölgeni tanıtılmasıyla değiştiğini şuan daha iyi durumda olduğunu belirten Aydoğan, “Eskiden burada daha çok esnaf vardı daha doğrusu dericiler vardı. Ben esnafa çalışıyordum memnundum fakat çevresel olarak kötüydü. Şimdi temizlendi, güzelleşti önceden dışarıdan gelen veya turist falan olmazdı buralarda ”dedi. 

“HER SABAH 6.30’DA BURADAYIM”

İşlerinin daha çok yaz aylarında yoğun olduğunu kışın daha çok esnafa hizmet verdiklerini belirten Aydoğan, “Yaz aylarında en çok işimizi yapıyoruz kışın daha çok esnafa veriyorum. Ancak esnafta kendi dükkânında çay siparişi gelince çayını benden söyler oranın müşterisi de benim çayımı içer. Bu civarın hemen hemen hepsine ben çay veririm. Sabah 06.30’da dükkânımı açarım geç kalırsam taksiye biner gelirim akşam da 19.00’a kadar buradayım. Eskiden daha hareketliydim şimdi biraz yaşlandık tabi yavaşladık” diye konuştu.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.