Kalecikli gençlere Mehmet Doğan anlatıldı

Kalecikli gençlere Mehmet Doğan anlatıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, 3. Ankara Edebiyat Günleri kapsamında Kalecik Mehmet Doğan Fen Lisesi’nde düzenlenen konferansta D. Mehmet Doğan’ı anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, 3. Ankara Edebiyat Günleri kapsamında Kalecik Mehmet Doğan Fen Lisesi’nde düzenlenen konferansta D. Mehmet Doğan’ı anlattı. Konferansa Kalecik Kaymakamı Emre Koyuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt İlbars, lise müdürü İlhan Genç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

mehmet-dogan-2.jpg

ÖRNEK ALINACAK ŞAHSİYET

Doç. Dr. Kala öğrencilere D. Mehmet Doğan’ı dört ana özellik üzerinden örnek almaları gerektiğini ifade etti. Kala, Doğan’ın “yanlış olanı yıkmak ve doğruyu inşa etmek, yerel mekânları anlamlı kılmak, zamanı değerli hale getirmek ve geçmişi tarihe dönüştürmek” gibi önemli hususlarda gençler için büyük bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Ayrıca Doğan’ın hayatı boyunca Mehmed Akif Ersoy ve Nurettin Topçu gibi önemli isimleri hassasiyetle takip ettiğini belirten Kala, gençlerin artık D. Mehmet Doğan’ı da bu yol açıcılar arasında görmesi gerektiğini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.