Kalecik'e doğalgaz geliyor! Ankara'da doğalgazı olmayan ilçe sayısı 7'ye düşecek

Kalecik'e doğalgaz geliyor! Ankara'da doğalgazı olmayan ilçe sayısı 7'ye düşecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim öncesi verdiği ‘Kalecik’e doğalgaz’ sözü yerine geliyor. Resmi çalışmalar başladı; Kalecik, doğalgaza kavuşacak. Böylelikle Başkent’te doğalgazı olmayan ilçe sayısı 8’den 7’ye düşecek. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim öncesi verdiği ‘Kalecik’e doğalgaz’ sözü yerine geliyor. Resmi çalışmalar başladı; Kalecik, doğalgaza kavuşacak. Böylelikle Başkent’te doğalgazı olmayan ilçe sayısı 8’den 7’ye düşecek. 

2 YILA KADAR GELİYOR

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, EPDK 2. Başkanı Zekeriya Gökşenli’yi ilçeye gelmesi beklenen doğalgazla ilgili bilgi almak için ziyaret etti. Başkan Kalkan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “2 yıla kadar doğalgaz ilçemize gelecek. Hayırlı olsun” dedi. 

SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim kampanyaları sırasında Kalecik’e yaptığı ziyarette ilçe halkına doğalgaz sözü vermiş, “Bu Kalecik'te doğal gaz yok öyle mi? Benim herhalde hükümete bu kadar nazım geçer. Burada size söz veriyoruz en kısa zamanda kim ne derse desin doğalgaz Kalecik'e gelecek” ifadelerini kullanmıştı. 

Kalecik Belediye Başkanı Av. Duhan Kalkan, seçim vaatleri arasında yer alan doğalgazın ilçeye en geç 2 yıla kadar geleceğini açıkladı. Başkan Kalkan, şehir merkezine 55 km uzaklıktaki yaklaşık 15 bin nüfuslu ilçeye doğalgazın getirilmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ikinci Başkanı Zekeriya Gökşenli’yi ziyaret ettiğini açıkladı. Söz konusu görüşmede Kalecik’e doğalgazın getirilmesi konusunda büyük mesafeler kat edildiği sosyal medya hesabında duyuran Başkan Kalkan, “(Kalecik’te) Yüksek basınç dönüşüm istasyonunun yerinin belirlendiğini öğrendik. Abone sayısı önemli değildir. 2 yıla kadar doğalgaz ilçemize gelecektir. Tekrar hayırlı olsun” ifadesini kullandı. 

BAKAN SOYLU SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart yerel seçim kampanyaları sırasında Kalecik’e yaptığı ziyarette ilçe halkına doğalgaz sözü vermiş ve şunları söylemişti: “Bu Kalecik'te doğal gaz yok öyle mi? Benim herhalde hükümete bu kadar nazım geçer. Tayip Erdoğan, Marmaray’ı yaptı mı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptı mı? Osman Gazi Köprüsü'nü yaptı mı? Dünyanın gözüne baka baka üçüncü havalimanını, yüksek hızlı trenlerini, İHA'larını, ATAK helikopterlerini yaptı mı? Burada size söz veriyoruz en kısa zamanda kim ne derse desin doğalgaz Kalecik'e gelecek." 

8 İLÇEDE DOĞALGAZ BULUNMUYOR

Öte yandan Başkent Ankara’da doğalgaz altyapısı bulunmayan Ayaş, Bala, Çamlıdere, Evren, Haymana, Güdül, Kalecik ve Nallıhan olmak üzere toplam 8 ilçe bulunuyor. 22 Ekim 2016 tarihli 29865 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), mevcut ‘doğalgaz bölgeleri lisans’ kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılması için gerekli yatırımları yapmakla görevlendirilmişti. BOTAŞ bu yatırımları kendiliğinden veya doğalgaz dağıtım şirketleriyle ortaklaşa gerçekleştirecekti. Ancak bu kapsamda Ankara’da doğalgaz bulunmayan 8 ilçeye o tarihten bu yana somut bir adım atılmadı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.