Kale Mahallesi'nin yokuşları dar muslukları yok

Kale Mahallesi'nin yokuşları dar muslukları yok

Kale sakinleri, Kale'ye çıkan yokuşların dar olması ve yangın söndürme musluklarının yeterli olmadığını ifade etti. Kale ve İçkale Mahallelerindeki sokakların çoğunda yangın musluğu bulunmuyor.

Kale Mahallesi'nde Arslahane Sokak'ta çıkan ve yedi evi kullanılmaz hale getiren yangından sonra gözler Ankara Kalesi'nin restore edilmeyi bekleyen sokaklarına çevrildi. Ankara Kalesi'nin önemli bir bölümü Büyükşehir ve Altındağ Belediyelerince restore edilmesine karşın; Kale Mahallesi'nin bakım ve onarım bekleyen pek çok sokak ve tarihi yapı var.
Ankara Kalesi'nde restore edilmeyi bekleyen pek çok sokak ve tarihi yapı var. Sokakların dar olması ve yangın söndürme musluklarının yeterli olmaması nedeniyle Ankara Kalesi, gündeme daha çok yangın ve yıkım haberleri ile geliyor.

RESTORASYON BEKLYEN SOKAKLAR

Kale Mahallesi'nde Dışkale olarak bilenen Hisar Kapı ve çevresindeki sokaklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kale'nin azı ara sokakları ise Altındağ Belediyesince restore edildi. Anacak Kale Mahallesi'nde; Şanlı, Can, Dalfes, Arslanhane, Hanlar, Can ve Mete; Dış Kale'de; 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü; İçkale'de; Gençkapı, İçhisar, Enginnar ve Alitaşı Sokaklarda restore edilmeyi bekleyen çok sayıda yapı var.  Kale ve çevresinde restore edilmeyi bekleyen bazı yapılar ise şöyle: 
Ankara Kalesi'ndeki İçhisar Mahallesi Enginar Sokak'ta yıkılmaya yüz tutan tarihi Ankara Evi, koruma altına alınmasına karşın, mahalledeki çocukların oyun yerine döndü. Kale Mahallesi'ne bağlı Hanımlar Sokak'ta yer alan Ankara Konağı henüz restorasyona alınmazken; sokaktaki bazı yapılar da yıkılmaya yüz tuttu. Uzun süredir restore edilmeyi bekleyen bir başka yapı ise Tarihi Pilavoğlu Hanı'nın yanı başındaki Ankara Konağı. Yine Hanlar Sokak'ta başta Pilavoğlu Han olmak üzere; Yıldız, Yeni Saray, Recep, Rençber Hanlar kısmi olarak kullanılmalarına rağmen uzun süredir restore edilmeyi bekleyen diğer yapılar. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.