Kaldırımlardaki kredi ilanlarından uzak durun

Kaldırımlardaki kredi ilanlarından uzak durun

Sincan sokaklarını mesken tutan dolandırıcılar ‘Kredi Verilir’ ‘Acil Nakit’ ilanlarıyla vatandaşı tuzağa düşürme peşinde. Uzmanlar ise, “Aman dikkat borca borç eklemeyin” diyerek uyarıyor.

‘Kredi Verilir’, ‘Acil Nakit’ manşetleriyle ilan yapıştıran dolandırıcılar Sincan’da iş başında. Hedef ise bankaların kara listesinde olan yahut geliri el vermediği için bankalardan kredi alamayan ihtiyaç sahipleri. Bu dolandırıcılar vatandaşın normal yollarla bankalardan alamadığı krediyi kendilerinin vereceğini yahut aracı olacaklarını söylüyor. Uzmanlar ise “Kesinlikle almayın borcunuza borç eklemeyin” diyerek uyarıyor. Ayrıca kredi almasanız bile aradığınız numaraya kimlik bilgilerinizi verdiğiniz anda yine dolandırılma tehdidi ile karşı karşıyasınız.

HEDEF KARA LİSTEDE OLANLAR İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ 

Dolandırıcılar yine sokağa çıktı. Sincan’da Cadde ve sokakları ‘Kredi Verili’, ‘Acil Nakit’ ilanlarıyla dolandırıcılar mesken tutmuş durumda. Dolandırıcıların tuzağa düşürmek istedikleri ise bankalardan normal yolla kredi alamayanlar. Yani kredi limiti dolmuş, kredisini ödeyememiş yahut geliri kredi almayan imkân vermeyenler. Peki, dolandırılma nasıl yapılıyor? Uzmanların verdiği bilgiye göre dolandırıcılar öncelikle arayan vatandaştan kredi işleminin başlaması için belirli miktarlarda para istiyor. Bu paraları istedikleri hesaba yatırtan dolandırıcılar gözden kayboluyor. Bir diğer dolandırma yöntemi ise size ihtiyacınız olan miktarı temin ediyorlar ancak yüzde 20-30 gibi yüksek oranlarda komisyon alıyorlar. Uzmanlar ise üzerine basa basa “Borçlarınıza yeni borçlar eklemeyin. Buralarda çözüm aranmaz” diyor. 

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN 

Dolandırıcıların bir başka yöntemi ise arayan vatandaşların kimlik bilgilerini kaydetmek. Kredi alma umuduyla arayan ihtiyaç sahipleri yalnızca kurumların bilmesi gereken özel bilgilerini karşıda bulunan kişiye harfiyen anlatıyor. O an dolandırılmasa bile ileriki tarihte adına çekilmiş bir krediyle karşılaşabiliyor. Ya da bu bilgiler yine satılarak kişinin üzerinden para kazanılıyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.