Kaldırım işgaline kurumlar da katıldı

Kaldırım işgaline kurumlar da katıldı

Bahçelievler 3. Cadde’de kaldırımların üzerine araç park edilmesi yaya geçişine engel olurken, kaldırım işgaline kurumların da katılması objektiflerimize yansıdı.

Bahçelievler 3. Cadde’de kaldırımların üzerine araç park edilmesi yaya geçişine engel olurken, kaldırım işgaline kurumların da katılması objektiflerimize yansıdı.

Araç park sorunu bitmiyor

Yayaların ulaşımı için kullanılması için yapılan yaya kaldırımlarının işgalinde adres değişse de duyarsızlık değişmiyor. Ankara’nın en hareketli noktalarından biri olan Bahçelievler’de araç park sorunu gün geçtikçe büyüyor. Sokak ve caddelerinin dar olduğu ve yıllardır otopark sorunu çözülemeyen Bahçelievler’de kaldırım işgalleri bir türlü son bulmuyor. Birçok duyarsız vatandaş araçlarını kaldırım üzerine park ederken bu işgale kurumlarda katılıyor.

En çok yaşanan sorunlardan biri

Vatandaşlar sürücülerin bu konuda duyarlı olmalarını isterken özellikle kurumların bu tür işgale ortak olmaması gerektiğini belirtiyor. Duyarsız sürücüler nedeniyle yolda yürümek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar sürücülerin bu konuda bilinçlendirilmesini istiyor. Semt sakinleriyse Başkent’te en çok yaşanan problemlerden birisinin kaldırım işgali olduğunu belirtirken, özellikle Bahçelievler’de yolların dar olması araç sürücülerinin araçlarını kaldırıma park etmelerine neden olduğunu belirtiyor. 

Dekoratif beton bariyerler yapılsın

Büyükşehir Belediyesi’nden kaldırımlara araç parkını önlemek amacıyla dekoratif beton bariyer yapmasını isteyen vatandaşlar yayalaşmanın ise artırılmasını istedi. Şehir merkezlerinde ticari hayatın daha da canlanması için yayalaşmanın artırılması gerektiğini savunan semt sakinleri, “Şehir merkezlerinde ticari hayatın canlanması için yayalaştırmaya ağırlık verilmesi lazım. Kaldırımlara araç parkını önlemek için kaldırım kenarlarına dekoratif beton bariyerler yapılmalı. Vatandaşlar duyarsız sürücüler yüzünden yolda yürümek zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Örnek uygulama hayata geçirilmeli

Semt sakinleri kent merkezindeki usulsüz araç parkları ve kaldırım işgallerine dikkat çekmek amacıyla emniyet birimlerinin örnek uygulama hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.  Semt sakinleri, “Keyfi olarak işgal edilen kaldırımların önüne geçilebilmesi için emniyet birimleri belirli sayıda polis memuru ile örnek uygulama hayata geçirmeli. Vatandaşlar bu konuda bilinçlendirilmeli. Cezai yaptırımlar artırılmalı” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.