Kahramankazan adayı Serhat Oğuz, projelerini anlattı

Kahramankazan adayı Serhat Oğuz, projelerini anlattı

Cumhur İttifakının AK Partili Kahramankazan adayı Serhat Oğuz, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Peki, Serhat Oğuz kimdir? Projeleri neler? Kahramankazanlılara ne vaat ediyor? Oğuz, ilçe sakinlerinin merak ettiği her şeyi, gazetemize açıkladı.

dsc_0042-2.jpgCumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak AK Parti’den Kahramankazan Belediye Başkanlığına aday gösterilen Serhat Oğuz, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala belediyecilik anlayışını ve projelerini gazetemize anlattı.

Peki, Serhat Oğuz kimdir? Projeleri neler? Kahramankazanlılara ne vaat ediyor?

EĞİTİMCİ BİR ADAY 

Doğup büyüdüğü memleketi olan Kahramankazan’daki çeşitli okullarda son 20 yıldır öğretmenlik, okul müdürlüğü, son olarak da ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini yürüttüğünü belirten Serhat Oğuz, eğitimcilik hayatında benimsediği iki önemli ilke hakkında şunları kaydetti:

“Bunlardan ilki ‘ne yapıyorsan yap insan için yap’, ikincisi ise ‘sorun önüne geldiğinde sorunu çözmek için çalış’ oldu.” 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA BURS VAADİ 

Bu iki ilke doğrultusunda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi veren Serhat Oğuz, “ İlçe milli eğitim müdürlüğüm dönemimde 50 milyon TL’ye mal olan ve önümüzdeki yıl eğitim öğretime açılacak olan 7 yeni okul kazandırdık. Tabi bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın büyük destekleri sonucu başardık. Halen ilçemizdeki hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyacı olan 20 öğrencimize burs veriyoruz. İnşallah başkan seçildikten sonra kuracağımız vakıf aracılığıyla ilçemizdeki tüm ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs vereceğiz. Hiçbir çocuğumuz maddi imkansızlıklara teslim olmadan eğitim öğretim hayatını tamamlayacak” dedi.

31 MART’TA ZAFER SÖZÜ 

Cumhur İttifakının ortak adayı olduğunu hatırlatan Oğuz, “Ben Kahramankazan’da hem AK Parti’nin hem de Üç Hilal’in (MHP’nin) adayıyım. Bu ittifakı içlerine sindiremeyenlerin, fitne çıkarmaya çalışanların, seçimden seçime ortaya çıkanların kirli hesapları tutmayacak. İnşallah 31 Mart gecesi hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hem de MHP Lideri Bahçeli’nin üzerine titredikleri bu ittifaka yakışır şekilde seçimden zaferle çıkacağız. İnşallah Üç Hilal’i ve AK Parti’nin bayrağını Kahramankazan’da birlikte dalgalandıracağız. İnşallah Ankara’da Cumhur İttifakının en yüksek oy alacağı ilçe olacağız” diye konuştu.

bsn_2777.jpgDERDİMİZ KOLTUK DEĞİL, HİZMET ETMEK 

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün 3 dönemlik belediye başkanlığı süresince hizmet bayrağını zirveye çıkardığını, hizmet bayrağını kaldığı yerden kendisinin devam ettireceğini aktaran Oğuz, “Derdimiz ne koltuk, ne unvan sahibi olmak ne de başka bir dünyevi menfaat. Derdimiz hizmet bayrağını daha yükseğe taşımak. Doğup büyüdüğümüz ilçemize hizmet etmek. Bu bizim bu topraklara, burada yaşayan kardeşlerimize olan borcumuz. İnşallah halkımızın teveccühleriyle seçimi kazandıktan sonra gücümüzü büyük bir aile olduğumuz halkımızdan alarak, halkımızla birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Birlikte karar alıp, birlikte yöneteceğiz. Yalnızca kapımız değil, gönlümüz tüm halkımıza açık olacak” şeklinde konuştu. 

ogrenci-yurtlari.jpgTÜM KESİMLERE HİTAP EDEN PROJELER… 

Serhat Oğuz, belediye başkanı seçilmesi durumunda kamuoyuna duyurduğu 51 projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Projelerinin, toplumun tüm kesimlerine ve ilçenin öncelikli ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş projeler olduğunu vurgulayan Oğuz, “Halkımızın desteği ve teveccühüyle göreve gelir gelmez projelerimizi geliştirmek için kolları sıvayacağız. Projelerimiz eğitimden spora, kültürden ulaşıma, sosyal çalışmalardan yerel kalkınmaya kadar birçok alanı kapsıyor. İnsan ve çevre odaklı projeler geliştirdik. Yine göreve geldikten sonra halkımızın talepleri doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Daha modern daha yaşanabilir ve daha mutlu bir Kahramankazan için hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

egtm-kultur-yrdm-vakfi.jpg15-temmuz-meydani-001.jpgPROJELERİNİ ANLATTI

Belediye başkan adayı Oğuz, hayata geçirmeyi düşündükleri 51 projenin bazıları hakkında şu bilgileri verdi:

-İlçemizde 12 bin öğrenci var. Bu kardeşlerimiz arasında ihtiyaç sahibi olanlar da var. Bu kardeşlerimizin hiçbiri mağdur olmadan sanayici, iş adamları ve hayırseverlerimizin destekleriyle eğitim hayatlarını tamamlayacak. Ayrıca mezun olan öğrencilerimizin istihdamlarını sağlayacağız. 

-Burada okuyan üniversite öğrencileri için de yurtlar inşa edeceğiz” 

-İlçe merkezine hafif raylı sistem kuracağız. Bu hafif raylı sistemi Kızılay-OSB metrosunun Eryaman etabı ile bağlanması için proje hazırladık.

-Her mahalleye bir Millet Evi kuracağız. Buralarda millet kıraathaneleri, akıllı kütüphaneler, çok amaçlı salonları olacak. İlçe merkezine ‘15 Temmuz’ ismini taşıyan bir kent meydanı kuracağız. 200 araçlık bir de otopark kuracağız.

uzay-savunma-unv.jpg-İlçemizde kuracağımız turizm bölgesiyle bu termal kaynağı en verimli şekilde kullanacağız. Merkezin içerisinde termal oteller, fizik tedavi merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, seralar, yaşlı bakım bilim-gozlem-evi-001.jpgüniteleri gibi birçok yapı yer alacak.

-Kuracağımız canlı hayvan pazarı ile Kahramankazan çevre ilçelerin canlı hayvan alım satım merkezine dönüşecek.

-İlçemizde bir uzay havacılık fakültesinin kurulması için çalışacağız. Ayrıca, ülkemizin uçak ve helikopter üreten tesisi olan göz bebeği TAI/TUSAŞ’da ilçemiz sınırlarında yer alıyor. Bu doğrultuda bir hava teknolojileri lisesi kurulmasını sağlayacağız. Bu liseden mezun olan yavrularımız da bu güzide kurumumuzda iş bulmaları sağlanacak

-Kahramankazan’da belirlenen bir noktaya Bilim Gözlem Evi kuracağız. Dev teleskoplarla turistler ve ilçe halkı gökyüzünü ve uzayı izleyebilecekler. 15 yılda hizmetler ve yatırımlar noktasında önemli bir gelişme kaydeden ilçemizi, hayata geçireceğimiz 51 projemizle taçlandıracağız.

 

serhat-oguz-ve-cumhurbaskani-erdogan.jpgERDOĞAN: KAHRAMANKAZAN’IN            MAYASI SAĞLAM

Serhat Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete gençlerin ve yeni yüzlerin girmesini istediğine ilişkin sözlerinin ardından, ilçesine hizmet etmek için belediye başkan adaylığına talip olduğunu kaydetti.

Oğuz, “Adaylığımın açıklandığı 1 Ocak günü Sayın Cumhurbaşkanımız, ismimi okuyarak beni kürsüye çağırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın elini sıktım. Ben ona Kahramankazan’ın selamını ilettim.  O da bana ‘Kahramankazan’ın mayası sağlamdır, senden zafer bekliyorum’ dedi. İnşallah 31 Mart’ta Kahramankazan halkının teveccühüyle elde edeceğimiz zaferi Cumhurbaşkanımıza armağan edeceğiz” sözlerini ekledi.   

dsc_9655.jpgGECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

“Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağım” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Serhat Oğuz, toplumun tüm kesimleriyle bir araya geliyor. Serhat Oğuz bu doğrultuda aile, esnaf, ev ve sokak ziyaretleri gerçekleştiriyor. Gece gündüz demeden ziyaretlerini sürdüren Serhat Oğuz, ziyaretleri sırasında aileden biri gibi karşılanıyor. Serhat Oğuz’a ziyaretleri sırasında Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik ediyor. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.