Kağıt toplayıcıların kullandığı gecekondu, çöp saçıyor

Kağıt toplayıcıların kullandığı gecekondu, çöp saçıyor

Altındağ Karapürçek Yeşil Kuşak Caddesi üzerinde kâğıt toplayıcıların kullandığı bir gecekondu, çevredeki tarlalara adeta çöp saçıyor.

b296ffd6-3b79-4d2b-b5e9-6552e450d915.jpgAltındağ Karapürçek Yeşil Kuşak Caddesi üzerinde kâğıt toplayıcıların kullandığı bir gecekondudan çevredeki tarlalara dağılan çöpler objektiflerimize yansıdı.

Rüzgârın etkisi ile etrafa dağılan çöpler çevre kirliliğine neden olurken çevrede üretim yapan çiftçilere de zor anlar yaşatıyor.

Bölge sakinleri çevredeki vatandaşların daha duyarlı olmalarını isterken, yetkililerden önlem almasını talep ediyor.

KÂĞIT TOPLAYICILAR KULLANIYOR

Karapürçek Yeşil Kuşak Caddesi çevre yolu girişinde bulunan bir gecekondudan etraftaki tarlalara poşet-kâğıt gibi çöplerin dağılması çevre kirliliğine neden oluyor. Gecekonduyu kâğıt toplayıcıların kullandığı objektiflerimize yansırken, rüzgârın etkisiyle etrafa dağılan çöpler kirliliği gözler önüne seriyor. 

64a3f348-21df-44c6-9a18-c2e7a77e499b.jpgBölgede bulunan tarlalarda çiftçilik yapıldığı da gözlemlenirken, çevre sakinleri yetkilileri göreve çağırıyor. Yoldan geçen vatandaşlar, yetkililerin kâğıt toplayıcıları çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarmalarını isterken, kirliliğin daha fazla büyümeden önüne geçilmesini istiyor.

ÇÖPLERİ BIRAKIP GİDİYORLAR

Çevre sakinlerinden aldığımız bilgilere göre, bölgedeki tek sorun kâğıt toplayıcıların gecekondusundan bölgeye dağılan çöpler değil. Bölgedeki boş arazilere yeni bir yol açılması çevre kirliliğini tetikliyor. Vatandaşlar bölgedeki diğer sorunu şöyle ifade ediyor, “Burada önceden yol yoktu. Sadece çevre yoluna bağlanan ana yol vardı. Geçtiğimiz günlerde tarlaların ortasından Büyükşehir Belediyesi yeni bir yol açtı. Yapımı daha bitmediği için birçok vatandaş aracı ile buraya gelerek burada oturuyor. Piknik yapan, mangal yapanlar oluyor. Yedikleri içtikleri çöpleri de etrafta bırakıp gidiyor.”

fotoalti2.jpgÇÖPLER TARLALARI KİRLETİYOR

“Yeni açılan yolun sağ ve solunda tarlalar var. Etrafa atılan çöpler tarlaları kirletiyor. Aynı zamanda bu bölgenin biraz üstünde bazı vatandaşlar araçları ile gelip araç içerisinde oturuyorlar. Yedikleri ve içtiklerini etrafa atıyorlar. Etraf çöp ve şişelerle dolu. Çevreyi kirlettikleri yetmezmiş gibi birde şişeleri kırıyorlar. Her yer pislik içinde kalıyor. Böyle giderse buraları ilerde çöplük gibi olacak. Acilen önlem alınmalı.”

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.