Kaçak Teşeron Mağdur Etti

Kaçak Teşeron Mağdur Etti

Başkent'te 31 Ekim'de kazı yasağının başlamasına rağmen eski Bağlum Bulvarı'nda haftalardır yol kenarı çift taraflı kazılıyor. Yasağa rağmen çalışmaların devam etmesinin altında ise "kaçak taşeron" olayı çıktı.


YASAĞA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM

AYKOME, 1 Nisan'da başlayan 2016 kazı sezonunun 31 Ekim'de bittiğini duyurmuştu. Ancak Keçiören Kanuni Mahallesi'ndeki Osmangazi Caddesi yani eski Bağlum Bulvarı'nda haftalardır elektrik ve aydınlatma kablolarını yeraltına almak için kazı çalışması sürüyor. Bölge vatandaşı ise yasak olmasına rağmen kazı çalışmalarının uzamasından bir hayli rahatsız.

ESKİSİ KAÇTI YENİSİ TAMAMLIYOR
Bölgede uzayan kazı çalışmalarının nedeninin "kaçak taşeron" olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre işin yapımını üstlenen eski taşeron firma, çalışmaları haftalar önce yarım bırakıp kaçmış. Ardından yeni bir ihale ile bir başka taşeron firmaya işin verilmesi ile yeni firma yarım kalan çalışmaları tamamlamak için bölgede bir kaç haftadır çalışıyor. Çalışmaların daha da uzayacağı belirtiliyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) 1 Nisan'da başlayan 2016 kazı sezonunun 31 Ekim'de bittiğini duyurmuştu.

Acil durumlarda ve arızalarda kazı yapılmasına izin verilebileceğini belirten AYKOME yetkilileri, kaçak kazı çalışmalarını önlemek için gezici ekiplerce aralıksız denetim yapılacağını da vurgulamışlardı. Asfalt ve kaldırımların, diğer altyapı çalışmaları nedeniyle tekrar tekrar kazılıp yeniden yapılmasını önlemek amacıyla, ilgili kurum, kuruluş ve birimlerle ortak çalışma yürütüldüğü de belirtilmişti.

KAZI YASAĞINA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM

Başkent'in genelinde uygulanan kazı yasağına rağmen bazı noktalarda hala çalışmaların sürdüğü görüldü. Bu noktalardan birisi de Keçiören Kanuni Mahallesi'ndeki Osmangazi Caddesi yani eski Bağlum Bulvarı. Elektrik ve aydınlatma kablolarını yeraltına indirmek için cadde de boylu boyuna ve çift taraflı olmak üzere yoğun bir çalışma devam ediyor.  Kazı sezonunun bitmesine rağmen devam eden çalışmalardan dolayı yol daralarak bölgede trafik sorununu  oluşturmuş vaziyette. Bölgedeki vatandaşlar ise yasağın başlamasına rağmen çalışmaların devam etmesinden ve kazıların haftalar önce başlayarak çalışmanın uzamasından bir hayli rahatsız.
"KAÇAK TEŞERON" KRİZİ
Bölgedeki uzayan kazı çalışmalarının nedeninin "kaçak taşeron" krizi olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre işin yapımını üstlenen eski taşeron firma, işin içinden çıkamayınca çalışmaları haftalar önce yarım bırakıp kaçmış. Ardından yeni bir ihale ile bir başka taşeron firmaya işin verilmesi ile yeni firma yarım kalan çalışmaları tamamlamak için bölgede bir kaç haftadır çalışıyor. Kilometrelerce uzanan caddede çalışmaların daha da uzayacağı belirtiliyor.

ENERJİSA KAÇAK TAŞERONUN İSMİNİ VERMEDİ

Büyükşehir Belediyesi sorunun kendilerini ilgilendirmediğini belirterek topu EnerjiSa'ya attı.Enerjisa yetkilileri ise bu konuda sorduğumuz soruları yanıtsız bırakarak, binlerce vatandaşı mağdur eden ve kazı yasağına rağmen çalışmaların sürmesine neden olan kaçak taşeron firma sahibinin ismini vermedi.  Bölgedeki çalışmaların kaç gün süreceği ise merakla bekleniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.