Jeoloji Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin mevcut yönetimini korku sardı

Jeoloji Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin mevcut yönetimini korku sardı

Hükümet’in her adımına yıkıcı muhalefetleri ile bilinen Jeoloji Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’ni seçim korkusu sardı. Oda yönetimi, Değişim Platformu'nun adayı Ramazan Demirtaş’tan üyelerin listesini gizliyor.

Jeoloji Mühendisliği Değişim Platformu, 11 Mart Pazar günü yapılacak olan Jeoloji Mühendisleri Odası Ankara Şubesi seçimlerinde Dr. Ramazan Demirtaş başkanlığında yönetime talip olduklarını açıkladı. Turkuaz listeyle seçime girecek olan platform üyeleri, mevcut yönetimin meslek örgütü gibi hareket etmediklerini ve üyelerinin sorunlarına çözüm bulamadıklarını söyledi. 

MEVCUT YÖNETİME TEPKİ 

Türk Mühendisleri ve Mimar Odaları Birliğine ( TMMOB ) bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanlığına adaylığını açıklayan Dr. Ramazan Demirtaş gazetemize konuştu. Jeoloji Mühendisliği Değişim Platformu adı altında oda seçimine gireceklerini belirten Demirtaş, demokratik ve eşit olmayan koşullarda seçimlere hazırlandıklarından yakındı. 

BUNDA ADALET NEREDE?

Mevcut yönetimin seçim maratonunda yaptığı haksızlıklara değinen Demirtaş, "Oda seçimlerine hazırlanmamıza rağmen seçmen üye listesi bizde yok. Bu şaşılacak bir şey. Mevcut yönetim 'üyelerin kimlik bilgileri gizli' bahanesi ile üye listesini bize vermiyor. Biz de diyoruz ki 'kimlik bilgilerini kapatın' bize öyle verin; ama yine de vermiyorlar. Onlar bütün üyeleri tek tek arayabiliyorlar. Biz ise maalesef üyelere bile ulaşamıyoruz" dedi. 

MESLEK ODASI SİYASİ PARTİYE DÖNÜŞTÜ!

Mevcut yönetimin mesleki sorunları çözemez hale geldiğini ve meslekle ilgilenilmediğini de aktaran Demirtaş, "Bu Oda artık mesleki örgüt olmaktan tamamen çıkmış durumda. Yöneticileri sanki siyasi bir parti temsilcisi gibi çalışıyor. Mevcut yönetim, üyelerini temsil etmiyor. Biz inşallah bunu sona erdirmek istiyoruz. Eğer bu arkadaşlar siyasi parti temsilcisi gibi davranırsa bunun yolu var. Gider parti kurarlar; ama meslek odasında bu olmaz" diye konuştu. 

İSTİFALAR ÇOK, KAYIT YOK

Jeoloji Mühendisliği Değişim Platformu adayı Dr. Ramazan Demirtaş, mevcut yönetimin akıl almaz tutumundan dolayı son 5 yıl içerisinde Türkiye'de 10 bin, Ankara'da ise 2 bin üyenin odadan istifa ettiğini açıkladı. Odaya kayıt olan üye sayısının giderek azaldığını da aktaran Demirtaş, "33 üniversitede jeoloji eğitimi veriliyor. Her yıl yaklaşık bin kişi mezun oluyor. Odanın yanlış tutumlarından dolayı Oda'ya kayıt olanların sayısı çok az. Kamu kurumları ve üniversitelerdeki üyeler istifa ediyor" şeklinde konuştu.  

30 YILDIR AYNI SÖZLER...

Mevcut yönetimin 30 yıldır Oda'yı yönetmesine rağmen ne meslek anlamında ne istihdam anlamında bir çözüm üretemediklerinden yakınan Demirtaş, "Bizim 10 binden fazla üyemiz işsiz, 10 bin üyemiz de istifa etti. Mevcut yönetim seçim bildirgelerinde  'İşsizliğe, istihdama çözüm bulacağız' diyor. 30 yıldır orada ne yapıyorsunuz? 10 bin üyeniz niye istifa etti? 10 bin işsiz neden var? Hükümetler, mesleki bir yatırım yapıyor mevcut yönetim ona karşı, madene karşı, kömüre karşı, HES'e karşı, barajlara karşı, nükleere karşı... Peki bizim bu meslektaşlarımız nerede iş bulacak?" sorularını sordu.

HÜKÜMETLERLE BARIŞIK OLACAĞIZ 

Jeoloji Mühendisliği Değişim Platformu olarak seçimi kazandıkları takdirde bütün hükümetlerle barışık bir politika izleyeceklerini ve meslekle ilgili yatırım yaparak işsizliğe karşı var güçleriyle çalışacaklarını belirten Demirtaş, "Bu şu anlama gelmiyor, eğer hükümet mesleki anlamda yanlış yapıyorsa biz ona karşı çıkacağız. Sırf eleştirmek için eleştirmeyeceğiz" dedi.  

10 TRİLYON NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Odaya üye aidatından ve diğer gelirlerden yıllık 5-10 trilyon arasında bir para girdiğini söyleyen Demirtaş, "Bu rakam mesleğe nasıl yatırım olarak dönüyor. Bence sorgulanması gerekiyor. Kazanırsak şeffaf bir yönetim izleyelim diyoruz. Her şeyimiz gelirimiz-giderimiz şeffaf olacak. Üyelerimizden aldığımız paraları meslektaşlarımızın bilimsel bilgi birikimlerini artırmak için harcayacağız. Mesleği bilen, meslek için çalışacak kaliteli bir ekiple çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.