İzmirliler Arife Günü’ne zamla uyandı: Minibüs ücretlerine yüzde 35 zam!

İzmirliler Arife Günü’ne zamla uyandı: Minibüs ücretlerine yüzde 35 zam!

İzmir BB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kent içi toplu ulaşım ücretlerine zam yapmasının ardından minibüslerde de zam furyası başladı. İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan gelen bilgilere göre, minibüs biletlerine yüzde 35 zam yapılacak.

Yeni tarife ile birlikte, yolcu taşıma ücretleri mesafenin uzunluğuna göre 20, 25, 30 ve 35 lira arasında değişecek. İzmir’in yerel internet haber sitelerinden olan İlk Ses Gazetesi’nden Sultan Gümüş Kaya’nın özel haberine göre; İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, zam kararını şu şekilde açıkladı:

"Biz bu zammı ocak ayında aldık. Uygulamak için ESHOT’u bekledik. Ancak bunu yapabilecek bir hükümet yok. Bilhassa UKOME'de oy çokluğu bulunan hükümet kanadına mensup bürokratlar, CHP'li belediyelerde hizmeti aksatmak adına toplu ulaşımlara zam kararını vermiyorlar. Amaç CHP'li belediyeleri cezalandırmak!"

YENİ TARİFE NE ZAMAN UYGULANACAK?

Başkan Kayışdikici, yeni tarifenin 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren uygulanacağını ve bayramda minibüslerin ücretsiz olacağını da belirtti. Zam kararı, minibüs kullanıcılarından tepki topladı. Birçok vatandaş, zamma gerek olmadığını ve toplu taşımanın zaten çok pahalı olduğunu savundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.