İzmir'deki işsizlik oranı belli oldu! Rakamlar şok etkisi yarattı

İzmir'deki işsizlik oranı belli oldu! Rakamlar şok etkisi yarattı

TÜİK, 2022 yılı verilerini daha önce açıklamış ve Türkiye’nin 81 ilinin ekonomik anlamda durumunu ortaya koymuştu. Açıklanan verilerde İzmir’deki işsizlik ve istihdam detayları ise dikkat çekti. İzmir’de işsizliğin düşüş gösterdiği kaydedildi.

TÜİK tarafından açıklanan bilgilere göre İzmir’deki işsizlik oranı 2022’de bir önceki verilere göre yüzde 13’e gerilediği açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair işgücü istatistiklerini kamuoyuna sunmuştu. Türkiye’de 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre 337 bin kişi azalarak 3 milyon 582 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,6 puanlık azalış ile yüzde 10,4 seviyesinde geriledi. İşsizlik oranı, erkeklerde yüzde 8,9 olarak belirlenirken, kadınlarda bu sayı yüzde 13,4 olarak tahmin edildi. İzmir’deki rakamlar ise herkes tarafından dikkat çekti. İşte İzmir’deki işgücü istatistikleri:

izmir-2-001.jpg

NÜFUSUN ÇOĞUNLUĞUNU KADINLAR OLUŞTURUYOR

TÜİK’in İzmir için hazırladığı işgücü istatistik verilerinde İzmir’in en güncel nüfusu 4 milyon 462 bin 56 olarak belirtildi. Bu nüfusun yüzde 49,66’sını yani 2 milyon 215 bin 716’sını erkekler, geri kalan yüzde 50,34’ünü yani 2 milyon 246 bin 340’ını ise kadınlar oluşturdu. İzmir nüfusunun büyük fazlalığının yaş aralığı ise 15-64 yaş aralığındaki insanlardan oluştuğuna dikkat çekildi. İzmir’de bulunan yabancı nüfus sayısı ise 40 bin 375 olarak açıklandı.

izmir-3.jpg

İŞSİZLİK VERİLERİNDE AZALMA GÖRÜLDÜ

İzmir’de üç oranda temel işgücü verileri açıklandı. İzmir nüfusunun işgücü verilerine yansıyan görüntüleri ise ilgililerin dikkatini çekti. Ege’nin incisi İzmir’de en güncel işsizlik verisi TÜİK tarafından yüzde 13,0 olarak açıklandı. Öte yandan İzmir’de istihdam oranı, yüzde 47,3 olarak belirlendi. İzmir’deki işgücüne katılma oranı ise yüzde 54,4 olarak ölçülürken, İzmir nüfusunun yarısından fazlasının çalıştığı görüldü.

izmir-4.jpg

ŞEHİRDE “HİZMET” 1 NUMARA

TÜİK’in İzmir’e dair açıkladığı temel işgücü verilerinde şehirdeki sektöre göre nüfus dağılım oranı da paylaşıldı. İzmir’de en çok hizmet sektörü katılımcısı olduğu belirlenirken, bu oran yüzde 60,20 olarak ölçüldü. Hizmet sektörünü yüzde 32,40 ile sanayi sektörü takip ederken, yüzde 7,40 ile tarım sektörü de şehirdeki diğer işgücü dağılım alanları oldu. Açıklanan verilerde konuyla ilgili şu nota dikkat çekildi: “İzmir ilinde en çok işgücünün yüzde 60,20 ile "Hizmet" sektöründe olduğu söylenebilir.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.