İzmir'de veto, Ankara'da onay: Merih Demiral ismi ölümsüzleşecek

İzmir'de veto, Ankara'da onay: Merih Demiral ismi ölümsüzleşecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Merih Demiral heykeli projesini veto etmesinin ardından Ankara’dan haber geldi. 2024 yılı tamamlanmadan başkentte bir parka Merih Demiral ismi verilecek, parkın içine bozkurt heykeli dikilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, başkentte bir parka Merih Demiral isme verilmesi ve parkın içine bozkurt heykeli dikilmesi için önerge veren ABB MHP Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yıldırım, verilen önergenin İsimlendirme Komisyonu’nda beklediğini ve kısa süre içerisinde somut sürecin başlatılacağını söyledi.

4.jpg

İZMİR’DE BAŞKAN VETOSU

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, geçtiğimiz günlerde milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesini önermişti.

Öneri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderilmiş ancak Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelini İzmir'e dikmeyiz” diyerek teklifi geri göndermişti.

3-001.jpg

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR

İzmir’in aksine Mansur Yavaş başkanlığındaki Ankara’da sürecin işleyeceği öğrenildi.

Heykelin kesin olarak dikileceğini fakat önerilen isimle alakalı değişiklik olabileceğini kaydeden Yıldırım, “Parkın ismi konusunda diğer komisyon üyeleri de fikirlerini belirtmişlerdir. Bizim için önemli olan yapılacak parkta bozkurt heykeli olması ve Merih Demiral isminin Ankara’da yaşatılmasıdır” dedi.

Yıldırım, “Teklif İsimlendirme Komisyonu’ndan geçmesine müteakip ilgili birime havale olacak. Daha sonra konuyla ilgili bütçe ayarlaması yapılacak. Son tahlilde fizibilite çalışmasının tamamlanmasıyla heykel somut olarak hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

2.jpg

OLAYIN PERDE ARKASI

Milli futbolcu Merih Demiral, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya karşısında oynanan maçta, attığı golü bozkurt işareti yaparak kutlamıştı. UEFA, Demiral’ın hareketini kusurlu bulmuş ve skandal kararla oyuncuya 2 maç ceza verilmişti.

Cezanın netleşmesiyle MHP Genel Merkezi’nde hareketlilik yaşandığı öğrenildi. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a konuyla ilgili çalışma yapılması için direktif iletti.

Doğan ise Genel Merkez’den gelen direktifi ABB Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım’a aktardı. Yapılan istişare sonunda başkentte bir parka Merih Demiral ismi verilmesi ve parkın içine bir bozkurt heykeli dikilmesi için Meclis’te teklif verilmesi kararlaştırıldı.

Devlet Bahçeli’nin MHP’li Meclis üyelerinin çalışmalarını yakinen takip ettiği biliniyor. Merih Demiral heykelinin 2024 tamamlanmadan hayata geçirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.